filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Академічне співробітництво ЦДПУ ім. В. Винниченка з Університетом Альфонсо X Сабіо

11 травня 2022 доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Катерина Бондаренко взяла участь в круглому столі в університеті Альфонсо X Сабіо (Мадрид, Іспанія).

1

Співпраця викладачів кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Бондаренка О.С. та Бондаренко К.Л. з викладацьким складом мадридського університету в особі гаранта магістерського курсу з локалізації та технологій, професора Хуана Хосе Аревалільо, триває з 2016 року і реалізується в вебінарах, виступах на конференціях, присвячених взаємодії перекладацької індустрії та університетів.

За ініціативи ректорату в межах Дня України в університеті Альфонсо X Сабіо було організовано круглий стіл “Конфлікт в Україні і мабутнє світового порядку: юридичні, лінгвістичні та соціальний підходи”. В заході взяли участь представники академічної спільноти та студенти старших курсів відділень міжнародних відносин, юриспруденції та перекладу.

Доцент Бондаренко відповіла на численні питання аудиторії, що стосувались підготовки перекладачів та прикладних лінгвістів у нашому університеті та особливостей навчального процесу в сучасних реаліях, а також поділилась баченням ролі лінгвістів на війні та перспективами у процесі відбудови країни.

2