filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій започаткував онлайн-заняття для школярів міста і області

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій започаткував онлайн-заняття для школярів міста і області

15 лютого 2022 року відбулося перше заняття онлайн-курсів з підготовки учні випускних класів шкіл нашого краю до ЗНО з української мови та літератури. На ці курси записалося більше сотні учнів. Ідея цього волонтерського і, водночас, профорієнтаційного проєкту зародилася на кафедрі української та зарубіжної літератури

Професори та доценти  мовно-літературних кафедр нашого університету проводять заняття на платформі ZOOM. Вони відбуваються двічі на місяць у вечірні години. Тривалість кожного — два «уроки» по 40 хвилин. Тематика занять зорієнтована на навчальні програми з української мови і літератури для закладів загальної середньої освіти, а також на програму з підготовки до ЗНО.

Окрім того, слухачі школи отримають нагоду стати учасниками онлайн-розмов про життя та творчість відомих письменників, зможуть зустрічатися з молодими поетами та прозаїками — членами студентського Клубу творчої молоді «Обрій», братимуть участь у конкурсах декламаторів на краще  виконання поезій Тараса Шевченка та Ліни Костенко.

Ось як відгукується про перше заняття слухачка онлайн-курсів  учениця 11 класу Ізмайлівської СШ, фіналістка Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», авторка збірок оповідань «Цвіт першої надії» та  «Мелодія мовчання»  (10 хв.) Аліна Шевченко: «Щиро рада і безмежно вдячна Клочеку Григорію Дмитровичу за запрошення і можливість долучитися до підготовчих курсів, оскільки дані заняття спрямовані на поглибленні вивченого у школі. На першому занятті, що відбулося у вівторок, надзвичайно цікаву лекцію на тему «Поема «Катерина» Тараса Шевченка» прочитала доцентка кафедри української та зарубіжної літератури Оксана Олександрівна Гольник.  Другу лекцію на тему «Особливості тексту як одиниці мови» прочитала доцентка кафедри української мови та журналістики Ольга Іванівна Крижанівська. На прикладі одного із завдань екзаменаційного зошита ЗНО, Ольга Іванівна пояснила різноманітність завдань роботи із текстом при здачі іспиту як з української мови, так і з української літератури».  

На завершення занять студентка вишу Єрещенко Єлизавета запросила слухачів взяти участь у конкурсі на кращу відеопоезію Ліни Костенко до Дня народження авторки.

Таким насиченим та цікавим, а, головне, мотивуючим було перше заняття онлайн-курсу з підготовки до ЗНО «Школа майстрів». Сам курс стає новим подихом у шкільних буденних підготовках випускників до здачі іспитів. Також, впевнена, онлайн-курс зацікавить і вчителів, які мають на меті впровадження нових методів для успішного навчання учнів і їхнього успішного майбутнього». 

Надходять вдячні відгуки і від інших слухачів. Ось один з них: «Здобувачі освіти Добронадіївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Попельнастівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області вдячні викладачам та студентам університету за можливість додаткової підготовки до ЗНО». 

Якщо хочете долучитися до цих занять, напишіть нам у Фб або на пошту  [email protected].

Підписуйтеся також на наші сторінки у соцмережах: Кафедра української та зарубіжної літератури, Кафедра української мови та журналістики та Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій у Facebook та @ufinsc_cuspu в Instagram.