filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Привітання з днем народження для Тетяни Ліштаби

Привітання з днем народження для Тетяни Ліштаби

Сталося це лютневого дня. В одну українську родину прийшла чудова новина: народилася дівчинка, така гарна – хоч ікону малюй! Минали дні за днями, ішли роки. Дівчина тішила близьких людей і впевнено йшла до своєї мети. Нині вона – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та журналістики.

7 лютого святкує день народження Тетяна Василівна Ліштаба– прекрасний викладач, найкращий куратор, любляча мама, турботлива бабуся.

На кафедрі української мови працює з 1993 року. Викладала курси «Стилістика української мови», «Культура мови», «Українська мова та культура мовлення», «Українська мова (за професійним спрямуванням)», «Основи лінгвістичної комунікації», «Український правопис», «Українська мова та культура мовлення». З усіх названих дисциплін розроблено та видано навчальні та навчально-методичні посібники. У 2021 році Тетяна Василівна взяла участь у виданні колективної монографії в Тернополі «Стратегічні напрями розвитку сучасної української лінгводидактики».

Цього року доцент Т. В. Ліштаба запропонувала вибіркову дисципліну «Національно-культурна специфіка мовленнєвої поведінки», яка є важливим і необхідним компонентом професіограми сучасного вчителя. Як відомо, мовленнєві навички суттєво впливають на життя людини, оскільки визначають її рівень комунікабельності, спроможності взаємодіяти з іншими членами суспільства, що є істотним у наш час. Завдання курсу полягає в тому, щоб розкрити самобутність національних форм українського мовленнєвого етикету, висвітлити їх в історичному розвитку і зв’язку з етнопсихологічними рисами українського народу, його світоглядом, культурною еволюцією.

У цей, хай навіть і морозний зимовий день, дозвольте привітати Вас, Тетяно Василівно, із днем народження! Не хочеться бажати Вам усього доброго, а лише найкращого – успіхів у справах, здоров’я, серця, сповненого любові, очей, що світяться від щастя, нових відкриттів, найяскравіших емоцій! Нехай усе Ваше життя буде суцільним святом!

З любов’ю та повагою –
Анна Ліпленко та студенти групи УП18Б
факультету української філології,
іноземних мов та соціальних комунікацій