filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Підведені підсумки олімпіади з англійської мови та літератури

Упродовж тижня з 15 по 22 грудня 2021 року студенти спеціальності «014.021 Середня освіта (Англійська мова і література)» змагалися та виборювали призові місця в Олімпіаді з англійської мови та літератури, що була організована і проведена кафедрою германських мов та методик їхнього навчання.

f1

Захід відбувся в онлайн форматі. У першому турі олімпіади, що проводилася на платформі Classtime, взяли участь 44 студенти 2, 3 та 4 курсу бакалаврату і 1 курсу магістратури. Запропоновані для виконання завдання – Sentence Structure Test, Reading Comprehension Test та Use of English – були укладені за зразками міжнародних екзаменів з англійської мови IELTS і TOEFL.

f2

Учасники другого туру олімпіади під час випробування

За підсумками першого випробовування до другого етапу пройшли 23 учасники. Цього разу студенти мали продемонструвати уміння аудіювання та знання з літератури англомовних країн. Усі «олімпійці» успішно впоралися із випробовуванням, а найкращі тринадцятеро вибороли право взяти участь у фінальному раунді олімпіаді – Spoken Production and Interaction. Учасники фіналу мали змогу поспілкуватися із членами журі, до якого увійшли представники викладацького складу кафедри, розказати про свої захоплення, здобутки й досягнення та плани на майбутнє.

f3

Робота журі під час фінального етапу олімпіади

Під час розкриття проблемних питань, студенти висловлювалися стосовно студентського життя і навчання, обґрунтовували «за» і «проти» роботи з дому та роботи в офісі, наводили аргументи, чи варто займатися ризикованими видами діяльності, окреслювали перспективу існування бібліотек як освітніх центрів у епоху диджиталізації тощо.

Отже, кафедра германських мов та методик їхнього навчання вітає переможців і призерів Олімпіади з англійської мови та літератури:

І місце – Олександра Сальнікова (група АН18Б)

ІІ місце – Анастасія Остапенко та Катерина Полтавець (група АН18Б)

ІІІ місце – Евеліка Соломонова (група АН20Б), Юлія Парафіло та Яна Левченко (група АН18Б).

f4

Переможниця олімпіади – Олександра Сальнікова, студентка 4-го курсу

f5

Катерина Полтавець, студентка 4-го курсу – ІІ місце

f6

Яна Левченко студентка 4-го курсу – ІІІ місце

f7

Марія Александрова, студентка 3-го курсу – учасниця півфіналу

f8

Єлизавета Сакун, студентка 3-го курсу – учасниця півфіналу

f9

Єлизавета Берлін, студентка 2-го курсу – учасниця півфіналу

f10

Катерина Інєєва, студентка 2-го курсу – учасниця півфіналу

f11

Анастасія Остапенко, студентка 4-го курсу – ІІ місце

Бажаємо переможцям та усім учасникам Олімпіади з англійської мови та літератури подальших навчальних досягнень та творчих злетів.

Доценти кафедри германських мов та методик їхнього навчання
Ольга Долгушева та Тетяна Кібальнікова