filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ЦДПУ з робочим візитом відвідав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь

ЦДПУ з робочим візитом відвідав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та представник уповноваженого Андрій Вітренко 23 грудня 2021 року з робочим візитом відвідали Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. На зустрічі із представниками університету вони представили регіональну Програму з розвитку та функціонування української мови, окреслили напрями її реалізації, подарували офіційне видання Річного звіту про стан дотримання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у 2020 році.

Гості університету визначили шляхи зміцнення та утвердження української мови в усіх сферах суспільного життя та акцентували напрями подальшої співпраці з університетом в частині популяризації та вивчення української мови.

На зустрічі також ішлося про впровадження курсів з вивчення української мови для всіх категорій громадян (державних службовців, працівників освіти тощо), які формуватимуть якісне україномовне середовище та зміцнюватимуть фундамент держави.