filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Готуємо випускників шкіл до свідомого вибору професії

Готуємо випускників шкіл до свідомого вибору професії

22 грудня 2021 року доцент кафедри германських мов та методик їхнього навчання Іваненко Н.В. провела профорієнтаційний захід у НВК ЗОШ № 34 – ліцей «Сучасник» м. Кропивницький, під час якого надала ґрунтовну інформацію щодо спеціальностей, які можна опанувати у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка і професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці. Адже завдання профорієнтаційної роботи є підготовка учнів до свідомого, обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби.

Разом зі старшокласниками на зустрічі були присутні директор школи Литвин С.П., завуч Божемовська Н.В. та класний керівник. Іваненко Н.В. розповіла про переваги навчання в нашому виші, про співпрацю з університетами інших держав, про програму подвійних дипломів, студентську практику та закордонні перспективи працевлаштування.

 Особлива увага акцентувалася на актуальних та престижних спеціальностях педагогічного напрямку та тих, які не пов’язані з педагогічною діяльністю. Учні мали змогу ознайомитись з роздатковим матеріалом, де представлена інформація приймальної комісії, буклети про факультети ЦДПУ, а також оголошення від мовного центру та інформація про освітні послуги, а саме курси з підготовки до ЗНО.

Наприкінці зустрічі викладач ЦДПУ запропонувала учням завітати на «День відкритих дверей» до нашого університету і дізнатися більше про перспективи навчання в ЦДПУ.