filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студентка ЦДПУ стала призеркою всеукраїнського шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені В.Кейса

Студентка ЦДПУ стала призеркою всеукраїнського шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені В.Кейса

18 грудня 2021 року студентка 4 курсу факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка Кароліна Саламашенко (Спеціальність 014.02. Середня освіта. Мова і література (англійська)) виборола 2 місце у III турі Всеукраїнського шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені В.Кейса (науковий керівник – доцент кафедри германських мов та методик їхнього навчання Н.В. Іваненко).

Інститут модернізації змісту освіти МОН України проводить цей конкурс з метою інтенсифікації шекспірознавчих студій в Україні, популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення обдарованої молоді в англійській філології, а також стимулювання науково-дослідницької і творчої активності студентів як важливого чинника формування фахівців нового типу.

Захист студентських робіт шекспірівського конкурсу відбувся дистанційно на базі Запорізького національного університету, де знаходиться Український міжуніверситетський навчально-науковий шекспірівський центр. До складу журі входили поважні професори Оттавського університету (Канада), представники Асоціації українок в Америці (США), віце-президент АН ВШ України М.В. Стріха, а також провідні фахівці іноземної філології з різних університетів України.

Тож захист проєктів став полем справжньої боротьби молодих дослідників-шекспірознавців! Це впевнені у собі, обдаровані, творчі й креативні особистості. Та наша Кароліна впевнено рухалася до перемоги, демонструючи якості високомотивованої, організованої та добре обізнаної людини, зокрема емоційну зрілість, креативне та стратегічне мислення.

Ось що каже вона сама:

«Коли мені запропонували взяти участь в цьому конкурсі, перша моя думка була: «Що я буду там робити?», але потім, знайшовши сонет “If I should think of love”, пазли зійшлися і я почала знімати відео для свого проєкту. В ньому взяли участь люди від 4 до 83 років. За допомогою свого відео хотіла показати вічність кохання та те, що людина проносить його крізь все своє життя. Про любов всі учасники цього відеопроєкту говорили саме рядками сонету Шекспіра. Під час монтажу відео я мимоволі задумалась про швидкоплинність життя та про роль кохання у ньому. А також про те, як точно Шекспір передав таке складне почуття такими простими словами. Тож зараз я впевнено можу сказати, що кохання і справді вічне….. Так само як, і творчість Шекспіра.

І ще, хотіла б висловити глибоку вдячність своєму науковому керівнику — Іваненко Надії Вікторівні, яка вірила у мене більше, ніж я сама. Можна сказати, що це наша спільна маленька перемога».

Вітаємо Кароліну з перемогою в конкурсі і чекаємо на її грамоти, які надійдуть з Міністерства освіти і науки України на адресу університету. Бажаємо оптимізму та бадьорості! Ти можеш по праву пишатися своєю роботою! Бажаємо також браво, хвацько і красиво перемагати у будь-якому життєвому бою, старанно і гідно йти до вершин своїх успіхів, до своїх мрій. Удачі, підтримки рідних і друзів, оптимізму і внутрішньої впевненості!

Кафедра германських мов та методик їхнього навчання