filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти-філологи взяли участь у міжнародних наукових конференціях

Студенти-філологи взяли участь у міжнародних наукових конференціях

У рамках роботи наукового гуртка «Індивідуалізація процесу вивчення іноземної мови на немовних факультетах» (науковий керівник: доцент кафедри лінгводидактики та іноземних мов — Черньонков Ярослав Олександрович) студенти І-ІІ курсів факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій взяли участь в низці міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій.

«Наша майбутня професія — вчитель української мови та літератури. Тому було дуже цікаво і корисно дослідити вплив вивчення іноземної мови на формування спеціаліста саме в галузі рідної мови. Участь в конференції сприяла підвищенню мотивації вдосконалення нашого володіння англійською мовою», — кажуть студентки ІІ курсу Римарь Олександра та Юрченко Тетяна.

«Зараз у всьому світі (в зв’язку з пандемією COVID-19) запроваджується дистанційне навчання в усіх структурах та галузях. Освіта не є винятком. Нам було неймовірно цікаво, а в той же час страшно і відповідально проводити дослідження дистанційного вивчення англійської мови в університеті (також ми спробували порівняти його із школою), але позитивні відгуки учасників конференції надихнули нас. Тепер хочемо продовжити дослідження більш ґрунтовно», — відзначають студентки І курсу Єрофеєва Вікторія та Луценко Вікторія.

Студентки І курсу Манич Анастасія та Суржик Марія діляться своїми враженнями від наукової роботи: «Професія вчителя — складний, комплексний механізм досягнення багатьох вершин, і знання іноземної мови посідає сьогодні одне з провідних місць. Готуючись стати в майбутньому вчителями рідної мови та літератури, ми вже зараз розуміємо важливість та необхідність вдосконалення англійської мови, чим і займаємось на заняттях з іноземної мови та беручи участь у роботі гуртка. Ця перша наукова робота стала для нас викликом, але враження від участі у конференції максимально позитивні».

Студентки ІІ курсу Петрова Марія та Шевченко Анастасія говорять: «Коли ми вчилися у школі, нам завжди було цікаво дізнатися, як відбувається вивчення іноземної мови в університеті. Ми були вражені, коли випала нагода провести дослідження і порівняти дві системи навчання. Участь у міжнародній конференції стала для нас дуже позитивним та корисним досвідом».

За результатами участі у конференціях вийшли публікації статей та тез:

  1. Черньонков Я.О. Римарь О., Юрченко Т. «The influence of studying a foreign language on the formation of the future teacher of Ukrainian language and literature». I Міжнародна студентська наукова конференція: «Концепт науки XXI: стратегії, методи та наукові інструменти» м. Херсон, Україна (12.11.2021)

  2. Черньонков Я.О. Єрофеева В., Луценко В. “Pros and Cons of distance learning of English: student’s point of view”. I Всеукраїнська студентська наукова конференція: «Науковий простір: аналіз, сучасний стан, тренди та перспективи». м. Київ, Україна (19.11.2021)

  3. Черньонков Я.О. Манич А., Суржик М. “Knowledge of a foreign language is an integral feature of a modern teacher”. III Міжнародна студентська конференція «Наука сьогодення: від досліджень до стратегічних рішень» м. Рівне, Україна (26.11.2021)

  4. Черньонков Я.О. Шевченко А. Петрова М. “Difference between secondary and high school teaching foreign languages” ІІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА інтернет-конференція «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в Україні та за її межами». м. Переяслав, Україна (03.12.2021).