filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Підведені підсумки університетського етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Підведені підсумки університетського етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

29 листопада кафедра української мови та журналістики провела університетський етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Зрозуміло, що в час жорстких карантинних обмежень ми не змогли запросити всіх охочих. Але ми радо вітали студентів усіх факультетів, які долучилися до спільного обмірковування відомого вислову, викарбуваного біля входу в університет міста Стелленбош: «Для знищення будь-якої нації не треба атомних бомб чи ракет дальнього радіусу дії. Для цього досить зниження якості освіти і дозволу учням обманювати на екзаменах. …Крах освіти – це крах нації»

Усі есеї були цікавими й змістовними, думки – глибокими й сучасними. Наші студенти продемонстрували небайдужість не тільки до актуалізованої проблеми якості освіти, а й до питань академічної доброчесності, до відповідальності за освітній результат і того, хто навчається, і того, хто навчає. Вітаючи сьогодні учасників змагального марафону, оприлюднюємо список його переможців. 

Серед здобувачів філологічної освіти (спеціальність: 014.01 Середня освіта (Українська мова і література)) перемогу здобула Єрофеєва Вікторія Вікторівна.

Найвищі результати серед студентів, які навчаються за іншими спеціальностями, у Стрекаловської Валерії В’ячеславівни (спеціальність: 014.021 Середня освіта (Англійська мова і література)) – 1, Бліндовської Анастасії Леонідівни (спеціальність: 081 Право) – 2, Тодорова Максима Олександровича (спеціальність: 061 Журналістика) – 3.

Хай щастить нашим представникам на наступному етапі.

До зустрічі наступного року!

Кафедра української мови та журналістки