filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Магістранти-філологи взяли участь у міжнародній науковій конференції

Магістранти-філологи взяли участь у міжнародній науковій конференції

19 листопада 2021 року магістрантки факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Дар’я Кібіцова, Віта Притиченко й Ольга Іващенко взяли участь у ІІ Міжнародній студентській науковій конференції «Пріоритетні напрямки та вектори розвитку світової науки»  (м. Дрогобич, Україна).

Дослідження «Перейменувальні процеси в топоніміці: психолінгвістичний аналіз (на прикладі топонімів КІРОВОГРАД – КРОПИВНИЦЬКИЙ)», результати якого представили магістрантки, було виконане в межах діяльності студентського наукового гуртка «Сугестивна лінгвістика», науковим керівником якого є кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та журналістики Ольга Леонідівна Кирилюк

«Лінгвістичні дослідження можуть бути по-справжньому захопливими, якщо ти вибираєш цікаву й актуальну тему. Ми вивчали те, як перейменувальні процеси, що відбулися в межах декомунізації, об’єктивуються в мовній свідомості жителів міста Кропивницького. Було приємно й відповідально брати участь у міжнародній конференції та репрезентувати результати свого дослідження», — говорить магістрантка Віта Притиченко.

«Наш обласний центр отримав нову назву у 2016 році. Тому було дуже цікаво дізнатися, які мовні асоціації викликають у містян старий та новий варіант назви. Ми отримали важливий досвід використання психолінгвістичних методів дослідження, зокрема вільного асоціативного експерименту», — ділиться своїми враженнями магістрантка Ольга Іващенко.

Сертифікат 1

Сертифікат 2

Сертифікат 3

Сертифікат 4