filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти побували з екскурсією у Благовіщенському храмі

Студенти побували з екскурсією у Благовіщенському храмі

Важливою складовою всебічного гармонійного розвитку особистості є естетичне виховання. Це складний процес формування цілісного сприйняття і правильного розуміння прекрасного у мистецтві та дійсності, а також здатність до творчого самовиявлення. Саме про такий розвиток студентів невтомно дбають викладачі ЦДПУ ім. В.Винниченка.

Прикладом цього був звичайний робочий понеділок, який перетворився у незвичайний, насичений день і викликав особливі почуття насолоди від побаченого і почутого. Адже ми душею доторкнулися до прекрасного.

У супроводі професора кафедри мистецької освіти Алли Миколаївни Растригіної та доцента кафедри германських мов та методик їхнього навчання Іваненко Надії Вікторівни, 11 жовтня ми завітали до визначної релігійної пам‘ятки нашого міста – Благовіщенського храму.

Соборний храм благовіщення пресвятої Богородиці УПЦ є однією з найчастіше відвідуваних українських церков у Кропивницькому. Саме цей об’єкт є одним з найбільш цікавих місць для туристів, жителів міста та навіть країни. Ця церква по праву вважається однією з найкрасивіших церков, які сьогодні існують в нашій державі. Вона розташована майже в самому серці Кропивницького – в центральному районі міста, неподалік від нашого університету.

Ми познайомились із протеіреєм Благовіщенського храму Євгенієм, який розповів нам про історію створення цієї церкви та благословив нас на успішне навчання.

При храмі діє недільна школа, тут проходять такі акції як «Різдвяний ангел», «Молюсь за тебе, Україно». Небайдужі жителі міста Кропивницького об’єднуються в спільній молитві за мир в нашій державі. Влітку тут діє дитячий табір «Благовіст» з атмосферою християнських цінностей та українських традицій, клуб для молоді «Живи на повну».

В Благовіщенському соборі відбуваються таїнства хрещення і вінчання для солдатів і офіцерів, які перебували в зоні АТО, а також для членів їх сімей. До того ж, тут надається допомога найуразливішим верствам населення.

Наша зустріч була надзвичайно плідною, адже ми домовилися про спільні виховні заходи естетичного спрямування та профорієнтаційну роботу з дітьми, які відвідують недільну школу. Після відвідання Соборного храму благовіщення пресвятої Богородиці УПЦ ми відчули духовний спокій та натхнення.



Юлія Фаюк, Іванна Ковбасюк,
студентки 101 групи
кафедра германських мов та методик їхнього навчання