filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Відбувся семінар-тренінг з методики викладання іноземних мов

Відбувся семінар-тренінг з методики викладання іноземних мов

7 та 8 жовтня 2021 року викладачі факультету філології взяли участь у дводенному тренінговому семінарі "Розвиток компетентності у мовному оцінюванні викладачів та майбутніх вчителів іноземних мов", від міжнародної організації Ukrainian Association for Language Testing and Assessment на базі Мовного Центру нашого університету.

Тренінгові семінари проводились викладачами кафедри методики викладання української та іноземних мов і літератур Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка — кандидатом педагогічних наук, доцентом Ольгою Геннадіївною Квасовою та кандидатом педагогічних наук, доцентом Тамарою Іванівною Кавицькою.

Учасники семінару мали змогу обговорити методи оцінювання письма та способи вдосконалення технік оцінювання при роботі з студентами. Також слухачам було запропоновано розглянути новітні підходи до оцінювання граматики. Актуальність тематики тренінгових семінарів є беззаперечною, обговорення та дискусії точились між учасниками навіть під час перерви на каву. Серед них були як викладачі, так і студенти-магістранти, отже, погляд на проблематику був різнобічний та об’єктивний.

Другий день заходу був присвячений тренінговому семінару з підготовки навчальних програм та матеріалів для курсу «Контроль і оцінювання у навчанні іноземних мов», який проводила Ольга Квасова, яка також є президенткою Всеукраїнської Асоціації Мовного Тестування та Оцінювання. Викладачі кафедри германських мов та методики їх викладання, а також кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики мали змогу не лише по-новому поглянути на систему оцінювання студентів та подискутувати щодо різноманітних підходів у такій важливій царині, але і розглянули можливості партнерства та розробки спільних проектів з UALTA.

Дякуємо нашим колегам з Інституту Філології Київського Національного Університету ім.Т.Шевченка за цікавий захід та чекаємо нових зустрічей.

Керівниця Мовного Центру Юлія Верещак