filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Викладачка факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій пройшла професійне стажування в США

Викладачка факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій пройшла професійне стажування в США

Протягом 10 днів, з 10 по 20 березня 2024 року, доцент кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Вікторія Кочубей в складі групи з двадцяти викладачів англійської мови з педагогічних університетів України брала участь у програмі професійного стажування «Методи підготовки майбутніх вчителів англійської мови» в Мічіганському державному університеті (Michigan State University), м. Іст-Лансінг, США. Заснований в 1855 році, Мічіганський університет є одним з провідних закладів вищої освіти в США, в якому здобувають освіту більше 50 тисяч студентів. Професійний обмін викладачів в межах проєкту Visiting International Professional Program став можливим завдяки спільній роботі професорсько-викладацького складу програми TESOL (викладання англійської як іноземної мови), Відділення лінгвістики, мов та культур (Department of Linguistics, Language and Culture) та Центру вивчення англійської як другої мови (Second Language Studies) Мічіганського державного університету за сприяння Посольства США в Україні.

Програма стажування включала різноманітні заходи – участь в майстер-класах, панельних дискусіях, відвідання дослідницьких лабораторій, професійні консультації з фахівцями з методики викладання англійської мови. Своїми здобутками ділились директор програми Центру вивчення англійської як другої мови, редактор наукового журналу “Language Testing” Paula Winke, професор Відділення лінгвістики, мов та культур, співредактор видання “TESOL Quarterly” Charlene Polio та інші професори та викладачі, які розповіли про новітні тенденції у викладанні англійської мови як іноземної.   

Учасники програми отримали цінний досвід, відвідавши освітні заклади Lansing Community College (LСС), де студенти здобувають професійні вміння за дворічними освітніми програмами, центр навчання біженців  (Lansing Refugee Development Center) та Школу українознавства в Детройті. Окрім освітньої складової, програма дозволила учасникам отримати глибше розуміння культури, історії, політичного устрою країни. Надзвичайно цікавими були візит до Капітолію штата Мічіган, музею президента Джеральда Форда та музею  американської інновації Генрі Форда.  

Здобутий освітній та культурний досвід є мотивом далі підвищувати свою професійно-методичну компетентність та змінювати освітній простір з урахуванням сучасних вимог і тенденцій.