• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Обговорення сертифікатної програми зі стейкхолдерами у сфері фітнесу і рекреації

Обговорення сертифікатної програми зі стейкхолдерами у сфері фітнесу і рекреації

На факультеті фізичного виховання ЦДУ ім. Володимира Винниченка 10 квітня 2024 року відбувся круглий стіл на тему «Професійна підготовка фахівців з фізичної культури та спорту за сертифікатною програмою «Фітнес та рекреація».  На заході обговорювалися питання щодо передумов відкриття сертифікатної програми «Фітнес та рекреація» на спеціальності 017 Фізична культура і спорт, представлені її освітні компоненти та проведений аналіз.

Організатором заходу був завідувач кафедри фізичного виховання і рекреаційно-оздоровчої роботи доцент Сергій Собко. Учасниками круглого столу були представники факультету: в. о. декана, доцент Олена Маркова; завідувачі кафедр доцент Вікторія Бабаліч і доцент Андрій Бабенко, члени кафедри.

На захід були запрошені справжні практики у сфері фітнесу і рекреації:

  • Рижкова Олена – заступник директора фітнес-клубу «Драйв», викладач-методист Smart Fitness Academy, сертифікований тренер групових програм SFA, дипломований персональний тренер SFA, сертифікований фахівець з дієтології і питань харчування, кандидат у майстри спорту з жиму лежачи серед жінок-аматорів (бездопінгова категорія);
  • Ткач Сергій – керівник «FitnessCrossClub», тренер з кросфіту цього закладу;
  • Ткач Марія – майстер спорту України з софтболу, тренер із кросфіту у фітнес-клубі «Галатея»;
  • Сідельник Денис, Сідельник Юлія – засновники фітнес-студії «Body Boom», що включає фітнес, дитячий спорт, професійну сучасну хореографію. Юлія – тренер із шейпінгу, стретчингу та степ-аеробіки.

Гості мали можливість поділитися досвідом і сучасними ідеями щодо важливих питань фітнесу і фітнес-технологій, здоров'я людини, використання рухової активності з метою оздоровлення населення, кадрового забезпечення галузі.

Учасники круглого столу зробили висновок щодо необхідності плідної співпраці роботодавців, викладачів і студентів для вдосконалення програм підготовки майбутніх фітнес-тренерів і фахівців з рекреації. Окрім того, обговорили підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку фітнес-індустрії відповідно до сучасних вимог.

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись