• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

В ЦДУ відбувся VI Всеукраїнський науково-практичний семінар

В ЦДУ відбувся VI Всеукраїнський науково-практичний семінар "Новації, практики та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в умовах воєнного стану " та І Всеукраїнський студентський науково-практичний семінар "Реалії та перспективи розвитку фізично

6 квітня 2023 року в ЦДУ імені Володимира Винниченка відбувся VІ Всеукраїнський науково-практичний семінар з міжнародною участю «Новації, практики та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в умовах воєнного стану». У роботі семінару взяли участь понад 120 науковців і практиків галузі фізичної культури та спорту.

З вітальним словом виступили Бабаліч В.А., кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту; Клочек Л.В., доктор психологічних наук, доцент,  проректор з наукової роботи ЦДУ ім. В. Винниченка;  Хойнацька Т.О., кандидат наук державного управління, директор Міжнародного інституту універсології, міжнародний експерт підвищення якості життя, співорганізатор Громадської спілки "Міжнародна наукова школа універсології";  Стадник С.О., кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Харківської державної академії фізичної культури.

З доповідями виступили:

1. Дібнер А.В., олімпієць (м. Мюнхен, 1972), тренер з плавання збірних команд СРСР/СНД, України, Грузії та Ізраїлю на Олімпіадах (1992-2004 р.), засновник української школи плавання в США. Тема  доповіді: "Сучасні світові події та перспективи в українському спортивному плаванні".

2. Щетина А.М., в. о. начальника управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації. Тема доповіді: "Стратегія розвитку фізичної культури і спорту Кіровоградської області станом на 2028 рік".

3. Тараненко Р.К., військовий психолог ЗСУ, психолог-психотерапевт, президент Української асоціації арт-терапії, дійсний член Національної психологічної асоціації України, магістр у галузі охорони здоров'я. Тема доповіді: "Деякі аспекти корекції психоемоційного стану людини в умовах війни".

4. Кулик Л.І., мануальний терапевт, кінезіолог, практик остеопатичної техніки краніосакральної терапії. Тема доповіді: "Сучасної реабілітації: напрямки і перспективи".

5. Ковальов В.О., доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя Центральноукраїнського державного технічного університету, голова РК та комісії «Осередки НОК України» Національного олімпійського комітету України. Тема доповіді: "Олімпійський рух: політика, війни, бойкоти та олімпійське перемир'я ".

6. Собко С.Г., кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри фізичного виховання і рекреаційно-оздоровчої роботи. Тема доповіді: " Про відкриття нової спеціалізації "Фітнес та рекреація".

7. Миценко Є.В., кандидат наук з фізичного виховання і спорту, старший викладач кафедри фізичного виховання і рекреаційно-оздоровчої роботи. Тема доповіді: "Сучасні проблеми оцінювання психомоторного розвитку людини".

8. Пищиков Д.І., майстер спорту України з  бойового самбо, тренер спортивного клубу "Tiger", магістрант групи СП21МПЗ. Тема доповіді: "Волонтерська діяльність спортсменів в умовах війни".

9. Бурдун А.О., тренер юніорської збірної команди України з дзюдо., магістрант групи СП21МПЗ. Тема доповіді: "Про досвід роботи на посаді тренера юніорської збірної команди України з дзюдо в умовах війни".

Підсумки семінару підвів Турчак А.Л., декан факультету фізичного виховання ЦДУ ім В. Винниченка, професор, кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник фізичної культури і спорту Україні.

7 квітня 2023 року в ЦДУ імені Володимира Винниченка відбувся І Всеукраїнський студентський науково-практичний семінар з міжнародною участю «Реалії та перспективи розвитку фізичної культури і спорту". У роботі семінару прийняли участь понад 130 студентів, магістрантів, науково-педагогічних працівників України (м. Суми, Кривий Ріг, Харків, Київ, Глухів, Кропивницький та Кіровоградська область), Кувейту та Дубаї.

З вітальним словом виступили Бабаліч В.А., кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту ЦДУ ім. В.Винниченка; Брунс В.А., тренер національної збірної України з тхеквондо, чорний пасок, 4-й дан.

З доповідями виступили:

1. Малець Д., вчитель вищої категорії фізичної культури Dasman Bilingual School, м.  Кувейт, аспірант кафедри педагогіки та спеціальної освіти. Тема доповіді: "Особливості роботи вчителя фізичної культури в Кувейті".

2. Скляніченко С., тренер-викладач з футболу КДЮСШ №2., магістрант групи СП22М. Тема доповіді: "Розвиток ігрового інтелекту як основа процесу навчання техніко-тактичним діям юних футболістів дошкільного віку".

3. Шанцова О.В., старший тренер збірної команди України з софтболу серед молоді, майстер спорту України з софтболу. Тема доповіді: "Особливості підготовки спортсменок вищих розрядів із софтболу до чемпіонату Європи в умовах воєнного часу".

4. Блажко Я.О., дворазовий чемпіон Європи з бразильського джиу-джитсу, віце-чемпіон світу, багаторазовий чемпіон України, тренер спортивного клубу «Борець», волонтер за програмами тимчасово переміщених осіб, магістрант групи СП22МП. Тема доповіді: "Діяльність спортивного клубу "Борець" в умовах війни".

5. Горохова Я., майстер спорту України з гімнастики спортивної, багаторазова чемпіонка України, бронзовий призер етапу Кубку світу, фіналістка чемпіонату Європи (2014 р.), тренер з гімнастики спортивної  м. Дубаї, магістантка групи СП22МЗ. Тема доповіді: "Про досвід роботи на посаді тренера зі спортивної гімнастики у спортивному клубі м. Дубаї".

6. Лучейко Б., майстер спорту України з бейсболу, багаторазовий чемпіон України з бейсболу, студент групи СП20Б. Тема доповіді: "Просвітницько-інформаційно-благодійний візит до Нью-Йорку збірної команди України з бейсболу".

7. Дорощук О., майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (стрибки у висоту), багаторазовий чемпіон України, переможець Кубку України у приміщеннях, учасник чемпіонату світу та Європи у 2022 р., студент групи  СП19Б. Тема доповіді: "Результати виступу Олега Дорощука на міжнародних змаганнях з легкої атлетики у літньому сезоні 2022 року: проблеми і перспективи ".

Підсумки семінару підвів Турчак А.Л., декан факультету фізичного виховання ЦДУ ім. В. Винниченка, професор, кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати на благо України! Дякуємо доповідачам за цікаві й змістовні доповіді! Дякуємо всім учасникам семінару за активну участь!

Слава Україні! Героям Слава!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись