• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Обговорення перспектив розвитку освіти в департаменті освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації

Обговорення перспектив розвитку освіти в департаменті освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації

У департаменті освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації 10 січня 2024 року відбулася зустріч заступника директора департаменту – начальника управління професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації Володимира Таборанського та головного спеціаліста відділу професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації Наталі Коваль з в.о. завідувача кафедри математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, доктором педагогічних наук, професором Оленою Трифоновою й доктором педагогічних наук, професором Миколою Садовим, де обговорено проблеми розвитку професійної (професійно-технічної) і фахової передвищої освіти в області. Заступник керівника департаменту дав високу оцінку діяльності кафедри в частині підготовки кадрів з такої важливої галузі як цифрові технології. Нині наступила ера широкої цифровізації, розвитку робототехніки, 3D друку, застосування квадрокоптерів, штучного інтелекту, STEM та ін.

Олена Трифонова поінформувала щодо планів розбудови та розвитку кафедри, звернувши особливу увагу на спеціальність 015 Професійна освіта (Цифрові технології). Адже це єдина кафедра у закладах вищої освіти області, яка здійснює підготовку кадрів для системи професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, має гарні здобутки, в змозі здійснювати підвищення кваліфікації працівників вказаних галузей.

Окремо учасники зустрічі обговорили перспективи удосконалення підготовки фахівців за освітніми програмами. Для яких кафедра математики та цифрових технологій є випусковою:

Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти:

– Середня освіта (Математика та Інформатика);

– Професійна освіта (Цифрові технології);

– Інтелектуальний аналіз даних та цифрова економіка;

Другий (магістерський) рівень вищої освіти:

– Організація освітнього процесу: управління та експертиза;

– Освітні вимірювання. Гендерні студії: науковий аспект;

– Середня освіта (Математика, інформатика, економіка);

– Професійна освіта (Цифрові технології);

– Фінансова, страхова та комп’ютерна статистика;

Третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти:

– Прикладна математика.

У ході взаємно зацікавленої зустрічі окреслено низку заходів, які заплановано провести кафедрою спільно з фахівцями, які відповідають в департаменті за діяльність закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Зокрема, найближчим часом заплановано провести круглий стіл фахівців цифрових технологій кафедри з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Добрі справи стартували!

Інформацію підготували д.пед.н., проф. Микола Садовий та д.пед.н., проф. Олена Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись