Accessibility Tools

pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Обговорення нормативних документів з питань освіти і науки

Обговорення нормативних документів з питань освіти і науки

17 липня 2024 року Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій було організоване урочисте вручення дипломів лауреатам Конкурсу іменних стипендій Верховної Ради України молодим ученим-докторам наук за 2022 конкурсний рік. Крім урочистостей, програмою заходу передбачено зустріч лауреатів Премій Верховної Ради України з народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Тож д.пед.н., проф. Микола Садовий та д.пед.н., проф. Олена Трифонова мали змогу послухати виступ Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, обговорити нагальні проблеми законодавства України в галузі освіти та науки з народними депутатами України: Сергієм Колебошиним, Валерієм Колюхом, Романом Грищуком та Ольгою Коваль, а також експертом з питань освіти Андрієм Черних.

26 липня 2024 року відбулося засідання Робочої групи з удосконалення процедури проведення конкурсного відбору проєктів наукових досліджень і розробок, які будуть виконуватися закладами вищої освіти та науковими установами, що належать до сфери управління МОН, за бюджетною програмою 2201040 «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ». Учасницею заходу стала д.пед.н., проф. О.М.Трифонова. Під час зустрічі під головуванням заступника Міністра освіти і науки України, Голови Робочої групи Дениса Курбатова були обговорені актуальні питання щодо пріоритетних напрямків наукових досліджень в Україні.

7

02 серпня 2024 року до Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка завітав Станіслав Ніколаєнко – доктор педагогічних наук, професор, Президент Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України. До обговорення актуальних проблем вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти зі Станіславом Ніколаєнком долучилися професор кафедри математики та цифрових технологій Микола Садовий, завідувач кафедри математики та цифрових технологій Олена Трифонова, в.о.завідувача кафедри менеджменту та підприємництва Олександр Левченко та в.о. декана факультету математики, природничих наук та технологій Андрій Ткачук.

8

Інформацію підготували д.пед.н., проф. Микола Садовий та д.пед.н., проф. Олена Трифонова