• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Видавничі проекти соціальної дії: цікавий і потрібний проектний менеджмент для студентів

Розпочався перший етап проекту Open space, ініціатором якого є Ірина Ткаченко, доцент кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка. «Openspace» - багатоетапний проект, в межах якого відбудуться такі заходи: тренінгова програма з проектного менеджменту для молоді під мотивуючою назвою "Startup", мега-захід Kirovohrad Smart City Days у квітні (освітні марафони-інтенсиви за участю людей, які займаються соціальним підприємництвом, урбан-освітою й громадської діяльністю) та Media Urban Camp на Хортиці в кінці травня.

img 01

Учасниками першого тренінгу, який відбувся 19 лютого на базі КДПУ, стали студенти 21-ої групи факультету філології та журналістики КДПУ ім. В.Винниченка. Враховуючи специфіку їхньої майбутньої професії (редакційно-видавничий фах), їм запропонували розробку видавничих проектів соціальної дії. Це нішева тема, на прикладі якої проектний менеджмент став зрозуміліший для цієї цільової аудиторії.

img 02

Учасники познайомилися з програмою Британської ради «Active citizens», з її цінностями та орієнтирами. Програма тренінгу передбачала опанування базових підходів до проектного менеджменту, які допоможуть учасникам реалізувати видавничі ідеї соціальної дії. Корисним було знайомство з технологіями Smart та Timeline. Пізнавальним була робота з методом кейсів – яскравим прикладом став проект The Ukrainians. Гра «Слухання на трьох рівнях» допомогла з’ясувати соціальний ефект цього проекту. Конструктивною була і гра «Снап»: для розуміння локальних та глобальних проблем учасники аналізували тему читання, книг та видавничого бізнесу загалом. Студентам сподобався неформальний підхід до навчання, дієвість практичних сетів, яскравість прикладів. За основу для опису видавничих проектів соціальної дії було обрано структуру презентації проектів від Big Idea, адже ця спільнокоштова платформа дозволяє реалізувати цікавий та соціально значущий проект.

img 03

Протягом 3 годин динамічно вивчалися раніше невідомі аспекти функціонування книги та читання як соціального інструменту. Цього часу замало, аби реалізувати все, що заплановано. Наступний тренінг для цієї групи відбудеться 26 лютого – це буде справжній видавничий хакатон, в процесі якого учасники моделюватимуть видання різних видів.

img 04

У межах програми "Startup" заплановано 12 тренінгів, 4 з яких - для активної молоді зі Знам'янського, Новоукраїнського, Новгородківського та Світловодського районів. Проект «Openspace» був підтриманий Британською радою в Україні в межах програми «Active citizens». Офіційна сторінка проекту «Openspace» https://www.facebook.com/groups/931807973578449/ Для того, щоб запросити тренера з Програмою "Startup. Розробка проектів соціальної дії", зверніться через приватне повідомлення в соціальній мережі https://www.facebook.com/irina.tkacenko2

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись