• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Наука

Міжнародна академічна мобільність науково-педагогічних працівників: набуття досвіду та удосконалення професійної майстерності

Влітку 2022 року доцент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ ім. В. Винниченка Бондаренко Катерина взяла участь у програмі академічної мобільності, що реалізовувалася на базі Університету Альфонсо ель Сабіо (Universidad Alfonso X el Sabio), м. Мадрид, Іспанія.

Виконання двомісячної програми передбачало вивчення особливостей викладання іспанської мови для початківців, у тому числі для представників уразливих верств населення. Результатами участі в програмі академічної мобільності стало підвищення ряду компетентностей – іншомовної, цифрової, опанування інструментів зворотного зв’язку та оцінювання, культурної обізнаності, соціальної та навчальної компетентностей.

 Окрім власне викладання, доцентом було проведено низку заходів лінгвістичного характеру з іспано-українського порівняльного мовознавства для закордонних колег з метою оптимізації навчання україномовних студентів. Бондаренко Катерина також взяла участь у проведенні освітньо-культурних заходів, присвячених проблемам інклюзивної освіти на Заході та в Україні; мала можливість презентувати європейській спільноті особливості української культури, кухні, традицій тощо.

Набутий професійний досвід, розроблені методичні матеріали можуть бути використані у викладацькій діяльності – на заняттях з Третьої іноземної мови (іспанська мова) у Мовному центрі ЦДПУ ім. В. Винниченка, у роботі з внутрішньо переміщеними особами та зі здобувачами знань, які бажають підвищити власний освітньо-культурний рівень через вивчення іноземних мов.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись