pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Гостьова лекція на тему “Creating a cadre of sophisticated psychosocial professionals to address Ukraine’s growing mental health crisis”

Гостьова лекція на тему “Creating a cadre of sophisticated psychosocial professionals to address Ukraine’s growing mental health crisis”

14 грудня 2023 року аспіранти спеціальності 053 Психологія та їх наукові керівники долучилися до гостьової лекції на тему “Creating a cadre of sophisticated psychosocial professionals to address  Ukraine’s growing mental health crisis.” Аналіз психологічного здоров’я особистості був представлений науковцями – практиками Кріс Ратінер та Робертом Манкофф (США).

Кріс Ратінер, доктор філософії, MPA, ліцензований клінічний психолог у штаті Массачусетс, доцент кафедри психіатрії в Школі медицини Університету Тафтса, Член Бостонського психоаналітичного товариства та інституту, засновниця психосоціальної допомоги Eyra.

К. Ратінер має ступінь доктора філософії в галузі клінічної психології Бостонського університету та ступінь магістра державного управління Школи  Кеннеді Гарвардського університету, пройшла постдокторську програму  стажування з травматології в лікарні HRI в Бостоні.

Доктор Ратінер працювала з окремими особами та сім'ями в ситуаціях катастроф, таких як 9/11 (теракт 11 вересня 2001 року) та ураган Катріна. За кордоном дослідниця працювала з постраждалими від цунамі в Південній Азії, а під егідою ЮНІСЕФ - з постраждалими від землетрусу в Пакистані. Вона також працювала клінічним директором Міжнародного інституту Бостона, агентства у справах іммігрантів та біженців.

Досвід К. Ратінер включає стаціонарну, амбулаторну, часткову  госпіталізацію та проблеми громадського психічного здоров'я. На сьогодні її приватна практика включає особистостей різної вікової категорії: дорослих,  підлітків і дітей, багато з яких переживають або мають травматичний досвід. Поряд з цим К. Ратінер викладає та здійснює супервізію в Медичній школі Університету Тафтса, а також в Бостонському психоаналітичному товаристві та інституті.

Нещодавно доктор Ратінер заснувала Eyra Psychosocial Assistance, американську некомерційну організацію, яка займається сприянням, наданням і вдосконаленням складних методів підтримки психічного здоров'я жертв природних і антропогенних катастроф у процесі викладання, індивідуальних  консультацій, професійного спостереження тощо.

Роберт Манкофф, декан зі студентських питань, член кафедри  поведінкових наук Медичного університету США.

Дякуємо за змістовні лекції доповідачам.

Особлива подяка нашим колегам із Рівненського державного гуманітарного університету за співпрацю.

Інформацію підготувала кандидат психологічних наук, доцент Галушко Л.Я.