pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Профорієнтація кафедри в КЗ «Академічна гімназія Кропивницької міської ради»

Профорієнтація кафедри в КЗ «Академічна гімназія Кропивницької міської ради»

4 травня 2023 р. у рамках базового етапу профорієнтаційної роботи старший викладач кафедри психології та соціальної роботи ЦДУ імені Володимира Винниченка, кандидат психологічних наук, доцент Близнюкова О.М. провела зустріч із учнями випускних класів КЗ «Академічна гімназія Кропивницької міської ради».  Представляючи факультет педагогіки, психології та мистецтв, Близнюкова О.М. наголосила на можливостях для професійного й особистісного розвитку, які відкриває перед здобувачами освіти навчання в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка.

Демократичне творче середовище, система універсальних психологічних послуг, доступ до віртуального освітнього середовища, підтримка студентської науки, проєкти й волонтерство дозволяють реалізуватись кожній особистості.

До зустрічі долучилися майбутні психологи, студенти другого курсу (гр. ПП21Б) Ткаченко Софія, Дашковська Єлизавета, Максимов Олег, які продемонстрували високий рівень професійної майстерності та презентували  психокорекційні вправи з елементами арттерапії, спрямовані на самопізнання та усвідомлення особистісних переживань. Майбутні фахівці представили також цікавий напрямок роботи з метафоричними асоціативними картами, які пов’язані асоціативно з внутрішнім досвідом людини, допомагають висловити думки та конкретизувати повідомлення, особливо у випадках, коли важко обговорити певну проблему. Це визвало жваве обговорення, оскільки кожен міг уявити та відчути власні реакції на ті чи інші життєві ситуації.

Студенти також поділилися власним досвідом навчання та активного студентського життя, відповіли на численні запитання учнів, мотивуючи доєднатися до дружньої університетської спільноти. Для випускників була підготовлена презентація та інформаційні буклети університету.

За інформацією ст.викладача каф. психології та соціальної роботи Близнюкової О.М.

новини кафедри п