• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті (Чехія)

Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті (Чехія)

У літньому семестрі 2021 року проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» буде продовжуватися онлайн курсом, спрямованим на теми інклюзії та інтернаціоналізації у середовищі вищої школи. Як тема інклюзії, так і тема інтернаціоналізації належать протягом тривалого часу до пріоритетів Університету імені Масарика, де їм приділяють значну увагу і намагаються втілювати нові тренди у щоденній практиці. Своїм досвідом і результатами дослідження поділяться не лише співробітники педагогічного факультету, а співробітники Центру закордонної співпраці та Центру для допомоги студентам з особливими потребами Університету імені Масарика. Курс включатиме також дискусію, практичний досвід і підтримку співпраці.

Молоді вчені Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка активно долучилися цього проекту з метою пізнати досвід інших закладів освіти при реалізації актуальних проблем інклюзії та інтернаціоналізації.

Програма першого тижня присвячена насамперед інклюзії:

06.04.2021:

Доповідач Петр Пеняз: історія центру «Терезіас» (Teiresias Centre); ранні початки та розвиток служб в Університеті імені Масарика; основи інклюзивної освіти та освіта для всіх; універсальний дизайн в освіті; підтримка студентів з особливими освітніми потребами в ЄС і Чеській Республіці;

Доповідачі Сватослав Ондра, Радек Павлічек: спеціальні IT та компенсаційні технології; діяльності та системи, розроблені нами; веб компенсаційність; івент менеджмент.

08.04.2021:

Доповідачі Томаш Варга, Лукаш Масілко: загальний вступ про служби, що надаються студентам із особливими потребами в Університеті імені Масарика; навчальна частина; потік робіт і управління службами

Доповідач Борис Янча: Бюджет 101: фінанси; сталість; гранти; проєкти;

Тож навчання триває. Попереду ще багато цікавого.

Інформацію надано радою молодих вчених
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись