• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Презентація проектів студентського гуртка на фізико-математичному факультеті

Презентація проектів студентського гуртка на фізико-математичному факультеті

14 вересня 2020 року відбулася презентація результатів діяльності студентського гуртка «Основи автоматизованих систем і робототехніки», активними учасниками якого стали студенти спеціальностей: 015 Професійна освіта (Комп’ютерні/цифрові технології) та 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології). Студенти Богдан Апанасєвич  (група КТ18Б), Андрій Залевський (КТ18Б), Вікторія  Головченко (КТ19Б-С), Анжеліка Погрібна (ТН17Б), Тетяна Шевченко (ТН17Б), Владислав  Мітяй (ТН20М) представили свої проєкти, виконані під керівництвом д.п.наук, професора М.І. Садового,  к.п.н. старшого викладача Д.В.Соменка та к.пед.н., доцента О.М.Трифонової.

Під час презентації окрема увага була приділена будові квадрокоптера Фімі – FIMI A3.

Одним із найцікавіших приладів, розроблених гуртківцями, став 3D принтер (пристрій, що використовує метод пошарового створення фізичного об’єкту за цифровою (комп’ютерною) 3D моделлю). За його допомогою виготовлені верстат із числовим програмним керуванням, робот-чистильщик і 3D моделі: ваза, тримачі для мобільного телефону, іграшкові кораблі, тваринки, кубики, елементи 3D принтера тощо.

Роборука, що є одночасно маніпулятором і моделлю промислового робота – керованого пристрою, обладнаного робочим органом для виконання рухових функцій, аналогічних до функцій руки людини, під час переміщення об'єктів у просторі. Під час презентації вона виконувала роль рекламного агента.

Сконструйована на базі мікроконтролера Arduino механізована колісна платформа. Вона здатна виконувати команди, що надходять до неї через Bluetooth, і діяти автономно.

Lego-слоненя ТіНі16 – базова механотрона модель з комплекту Lego Mindstorms EV3.

Моделі «Бомба» та «Сигналізація», а також новітні комплекти з електротехніки та автоматики.

Швейна машинка з програмним забезпеченням BrotherInnovis 770 E, за допомогою якою студентами виконана колекція вишитого одягу.

«Праска», «Порохотяг», «Пральна машинка» – об’єкти, що перебувають на стадії розробки та удосконалення.

Інформацію надано радою молодих вчених
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись