• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Права студентів та їх захист: національний та зарубіжний досвід

Права студентів та їх захист: національний та зарубіжний досвід

На таку тему 10 грудня 2018 року був проведений круглий стіл за ініціативою юридичної клініки педагогічного університету імені Володимира Винниченка разом з науково-дослідною лабораторією теорії і методики навчання історії,правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін та Донецького національного медичного університету.

Актуальність теми круглого столу зумовлена гостротою питання дотримання та захисту прав студентів, визначених на законодавчому рівні нашої держави і міжнародними договорами.

Мета круглого столу - обговорення прав студентів за чинним законодавством України, їх захист і дослідження досвіду зарубіжних країн.

З вітальним словом виступив ректор педагогічного університету, доктор філологічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, Олег Анатолійович Семенюк, який акцентував увагу на актуальності теми заходу та доцільності співпраці з ГТУЮ у Кіровоградській області, громадськими організаціями стосовно правопросвітницької діяльності .

“Варто наголосити на тому, що одним із пріоритетних завдань кожної демократичної держави є дотримання прав людини, захист її життя, здоров’я і статус.Права студентів, визнані на законодавчому рівні та міжнародними договорами. Щоб реалізувати можливість надану законами, необхідно чітко знати на що мають право студенти.” – зазначила Владимирова Валентина Іванівна.

Начальник ГТУЮ у Кіровоградській області Вадим Володимирович Гуцул зазначив, що співпраця із студентами юридичної клініки ЦДПУ та іншими навчальними закладами дає можливість реалізувати перспективні проекти у різних напрямках право просвітницької діяльності, і анонсував план заходів в рамках Всеукраїнського тижня права.

Досить слушну думку стосовно перспектив розвитку правової освіти населення висловив завідувач кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, доктор юридичних наук,професор Євген Юрійович Соболь.

Активну участь у роботі круглого столу взяли професорсько-викладацький склад кафедр державно-правових дисциплін та адміністративного права та адміністративного права, галузевого права та правоохоронної діяльності на чолі з деканом факультету історії та права ЦДПУ імені Володимира Винниченка, доцентом Ларисою Мартівною Філоретовою.

У роботі круглого столу взяли участь: Головне територіальне управління юстиції в Кіровоградській області; Донецький національний медичний університет; Консультативна місія ЄС; ГО “Територія успіху”; ГО “Флора”; ГО“Представництво асоціації жінок України “ДІЯ”в м. Кропивницькому”, Кіровоградський Інститут розвитку людини, Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, Кіровоградський науково-дослідний екпертно-криміналістичний центр МВС України, Філія Добра.

У процесі роботи круглого столу відбулася жвава дискусія.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись