• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Підведення підсумків літніх практик студентів факультету історії та права у 2019 році

Підведення підсумків літніх практик студентів факультету історії та права у 2019 році

11 листопада 2019 року на факультеті історії та права відбулась звітна конференція за результатами літніх практик студентів І курсу – етнографічної та археологічної.

На початку заходу декан факультету Л. М. Філоретова привітала студентів ІІ курсу із успішним проходженням практик. Керівники – кандидат історичних наук, доцент І. А. Козир та кандидат історичних наук, доцент С. В. Проскурова підвели загальні підсумки роботи зі студентами.

Насиченою стала основна частина конференції, під час якої майбутні історики поділились своїми враженнями.

Досить цікавим став досвід учасників етнографічної експедиції. Цього року студенти під керівництом доцента С. В. Проскурової досліджували усну історію повсякденного життя мешканців Кропивницького у радянський період. Доповідь про результати інтерв’ю підготував В. Пахолівецький.

Студенти С. Юрченко, А. Поліщук та К. Невгоденко розповіли про археологічну практику на базі Торговицької археологічної середньовічної експедиції (керівники – доцент І. А. Козир, доцент О. В. Чорний та викладач К. І. Панченко). А. Конельський ознайомив присутніх з особливістю проходження практики на базі Скіфської правобережної археологічної експедиції Інституту археології НАН України (керівник експедиції О. Д. Могилов). Невелика група з трьох осіб працювала у складі експедиції Інституту археології НАН України на Мельгуновському кургані (керівник Ю. В. Болтрик). З результатами її роботи присутніх ознайомили – А. Дегтярьова та М. Сабадаш.

Конференція стала не лише звітним, а й мотиваційним заходом для першокурсників, які вже влітку 2020 року під керівництвом викладачів зможуть відчути себе справжніми дослідниками.

Інформацію надано кафедрою історії України

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись