Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини аспірантури та докторантури

Відбулася гостьова лекція на тему «Планування та організація досліджень: етапи, інструменти та методи»

Відбулася гостьова лекція на тему «Планування та організація досліджень: етапи, інструменти та методи»

17 жовтня 2024 року в онлайн-форматі відбулася гостьова лекція на тему «Планування та організація досліджень: етапи, інструменти та методи» в межах викладання освітнього компоненту «Інформаційні технології в науці», яка є нормативною для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Під час лекції аспіранти ознайомилися з особливостями планування та проведення досліджень. Гостьовим лектором виступив випускник нашого університету Лев Абрамов – директор ГО «КООГ «Інститут соціокультурного менеджменту», тренер, експерт із організаційного розвитку та досліджень із 25-річним досвідом роботи, консультант низки громадських, державних та міжнародних організацій.

Лев Абрамов надав аспірантам практичні кейси щодо етапів планування, інструментів і методів досліджень, зокрема, було розкрито питання якісного та кількісного підходів у дослідженнях, важливість репрезентативності вибірки та особливості трактування результатів. Лектор детально пояснив про ключові кроки планування дослідження, включаючи визначення проблем, вибір методів збору та аналізу даних, а також необхідні врахування гендерної чутливості під час збору інформації. Аспірантів ознайомили з мобільною платформою KoboToolbox для збору даних, яка дає змогу користувачам збирати, керувати й аналізувати дані та є популярною серед дослідників, гуманітарних організацій і неурядових установ, зокрема, програмою користуються понад 14 000 організацій по всьому світу.

Ця лекція стала вагомим внеском у підготовку аспірантів до проведення власних наукових досліджень, сприяючи розвитку критичного мислення, навичок організації та проведення досліджень.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись