• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Book-camp “Read and Travel”: мандруючи – навчаємось

Вже традиційними стали неформальні освітні заходи, що проводяться в рамках проекту «Медіа-кемп “Чистий простір“». Цьогоріч організатори вперше випробували зимовий формат освітнього проекту. Таборівка під назвою «Book-camp “ReadandTravel”» відбувалась 22 – 24 січня на території туристичної бази «Хвиля» в Світловодському районі, на мальовничому березі Дніпра. Серед учасників проекту (а їх було 31) – жителі Кіровограда та Києва, Полтави, Криму та Донецька, які цікавляться мандрівками і книгами. Проект є спільнокоштовий, але цього його реалізації посприяла Кіровоградська ОДА в особі С. Кузьменка, Ю. Гугленка та В. Атаманчук, забезпечивши учасникам надійний трансфер.

«Мандрівки в книжках і книжки в мандрівках» - саме так озвучили тему таборівки її організатори – Сергій та Ірина Ткаченки, викладачі кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка. За їхніми словами, вона була обрана невипадково. Для кожного з проектів обирається така тема, яка могла б збагатити зацікавлених людей незалежно від їхньої освіти чи професійного спрямування.

img 01

Програма таборівки була надзвичайно насиченою:18 годин лекцій та майстер-класів, воркшоп, два літературні та музичні вечори, зимова фотосесія (дехто навіть спеціально занурився у Дніпро), а також різноманітні квести, створення літературно-туристичних проектів, ігри і багато спілкування. Спеціальним гостем заходу був відомий в Україні мандрівник, журналіст і блогер Богдан Логвиненко, який провів для учасників кілька лекцій, поділившись із присутніми секретами написання тревелогів, особливостями знайомства з іншими культурами під час мандрівок і просто практичними порадами для тих, хто хоче мандрувати світом.

img 02

Крім цього, на  кемпі було також багато інших цікавих заходів: психологічна група, де кожному учаснику було запропоновано здійснити мандрівку у власний внутрішній світ, а також фондю-вечірка та барбекю-party. Звісно, багато уваги було приділено мистецьким заходам, таким як складання літературних маршрутів Кіровоградщиною, читання віршів, прози, пісні під гітару у виконанні гурту «Приходьте завтра» і можливість робити невеличкі подарунки один одному.

img 03

Три дні табору минули швидко, але учасники отримали безліч позитивних вражень і ідей, які, сподіваємось, обов’язково будуть втілені в життя.

 «Відбувся перший Зимовий BookCamp "Readandtravel", який є дочірнім проектом Mediacamp "Чистий простір". Ми запускаємо мережу освітніх таборів, епіцентр якої буде у нас, на Кіровоградщині. Це наш внесок у посилення Кіровоградщини як туристичного регіону.Це логічно, адже ми успішно охопили літо, осінь, зиму, а наступна пора року і кемп - весна!Це не розвага, це довгостроковий проект: ми серйозно ставимося до концепції освітнього кемпу і працюємо на те, аби в нашому регіоні поширювалася таборова культура і освіта. Зимовий BookCamp "Readandtravel" відкрив нові горизонти і можливості! Те, про що ми мріяли, стає реальністю: сезонні кемпи, різнопланова тематика, широка географія учасників, нові формати і локації, круті спікери і гості, потужна освітня програма, яка поєднується зі змістовним відпочинком і дозвіллям.
Bogdan Logvynenko - гість Book Camp'16 - завдяки участі у нашому проекті реалізовує потужну експедицію ‪#‎naddnipryanshchyna. Відбулася синергія мандрів, пізнання, відкриття і спілкування! Саме в такому форматі можна побачити Україну і українців. реальними, нешаблонними, у їх регіональних особливостях.У цьому ми вбачаємо певну місійність наших кемпів. І вони є цінними не тільки для нас з Іриною Ткаченко. Це важливо» - ділиться думками про перший зимовий бук-кемп Сергій Ткаченко.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись