• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Відбувся І етап другого Всеукраїнського Форуму Рад молодих вчених

Відбувся І етап другого Всеукраїнського Форуму Рад молодих вчених

За ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України проведено ІІ Всеукраїнський Форум Рад молодих вчених (Форум) з метою створення платформи для розвитку зв’язків між молодими вченими, стимулювання їхньої професійної діяльності, підтримки наукових розробок і досліджень, налагодження діалогу між радами молодих вчених, органами влади та громадськості всіх регіонів України.

І етап Форуму відбувся на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) 3-5 серпня 2021 року.

У Форумі взяли участь молоді науковці з усіх областей України. Режим роботи Форуму передбачав як онлайн, так і офлайн участь. Молодих науковців, які долучилися до роботи Форуму, привітали ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України Олеся Ващук, представники МОН України Юлія Безвершенко, Олександр Пижов, Ірина Шумік. Вони наголосили на основних принципах розвитку науки, потребі розвитку потужних наукових шкіл, які б об’єднували як молодих, так і досвідчених учених, а також на інтеграції наукових досліджень.

Під час першого блоку Форуму було презентовано Модельну регіональну (територіальну) програму науково-технічного розвитку, обговорено основні її аспекти та ухвалено проєкт. Метою програми є підтримка науково-технічної діяльності вчених на регіональному рівні, сприяння розвитку наукового потенціалу регіону шляхом проведення наукових та ділових заходів, активізація обміну досвідом між провідними вченими, а також популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених регіону (території). Обговорення програми ще триває, тож пропозиції прохання надавати за адресою: [email protected] до 4 вересня 2021 р. включно.

Другий блок Форуму передбачав презентацію кожним із представників від регіонів України результатів діяльності молодих вчених. Кіровоградщину на Форумі представляла доцентка кафедри природничих наук та методик їхнього навчання, голова РМВ Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, докторка педагогічних наук Олена Трифонова з доповіддю на тему «Наукова і громадська діяльність РМВ: досвід молодих вчених ЗВО Кіровоградщини».

Підбиваючи підсумки Форуму керівник офісу з проведення регіональних зустрічей Андрій Хорольський анонсував проведення 29 вересня 2021 року ІІ етапу Всеукраїнського Форуму Рад молодих вчених, де планується затвердження Модельної регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку. Захід планується провести у м.Київ.

Скориставшись гостинністю керівництва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника учасники Форуму мали змогу відвідати:

– Музеї «Тіні забутих предків» та відчути колорит гуцульського побуту,

– Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України і Польщі у с.Микуличин та долучитися до міжнародної інтеграції;

– Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» (відомий під сучасною популярною назвою «Білий Слон») Прикарпатського і Варшавського університетів, що на горі Піп Іван (2028 м) та відчути всю велич і красу Карпат. Учасники Форуму підкорили гору Піп Іван і отримали за це від ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенди пам’ятний значок – «Біле слоненя».

Учасники Форуму отримали гарні враження, неоціненний досвід розвитку наукового середовища в Україні та нових друзів.

Інформацію надано радою молодих вчених
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись