• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Науково-практичний семінар «Актуальні питання та перспективи проведення діагностики захворювань»

Науково-практичний семінар «Актуальні питання та перспективи проведення діагностики захворювань»

18 листопада 2019 р. молоді вчені ЦДПУ спільно зі студентами спеціальності «Середня освіта (Природничі науки)» ІІ курсу природничо-географічного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету (куратор: к.пед н., доц. О.М.Трифонова) долучилися до участі у науково-практичному семінарі на тему «Актуальні питання та перспективи проведення діагностики захворювань», що був організований молодими вченими Донецького національного медичного університету.

Актуальність тематики семінару пов’язана з тим, що функціональна діагностика – це комплекс методів дослідження організму людини. Функціональна діагностика підходить абсолютно всім, незалежно від віку та наявності захворювань. Її використовують для виявлення патологій на ранніх стадіях, для виключення захворювань при постановці діагнозу, а також для контролю процесу лікування та встановлення загальної оцінки стану організму людини. Захід був проведений під девізом: «Зроби вчасно діагностику – збережи здоров’я!». А метою проведення – привернення уваги громадськості до вчасного проходження медичного огляду та функціональної діагностики органів та систем.

Семінар мав вагоме профілактичне та науково-практичне значення. Адже студенти спеціальності «Середня освіта (Природничі науки)» мали змогу побачити практичне значення інтегрованої єдності знань з фізики, хімії, біології, ознайомитися з сучасними засобами діагностики.

Семінар складався з двох частин: теоретичної та практичної.

У теоретичній частині були представлені доповіді студентів і співробітників ДНМУ, а також ряду спеціалізованих фахівців:

– «Класифікація методів функціональної діагностики» – студент групи 2-1 м Фастов В. (наук. кер. к.пед.н. Лунгол О.М.);

– «Діагностичні прилади та їх застосування» – студент групи 2-2 мс Шляхетко О. (наук. кер. к.пед.н. Суховірська Л.П.);

– «Медичне обладнання для дослідження на ВІЛ-інфекцію» – Коваленко П.Г. – асистент кафедри мікробіології, імунології та вірусології, лікар-бактеріолог діагностичного центру «МРТ-еліт»;

– Тренінг з психологічної діагностики – Назаренко С.І. – фахівець центру медико-психологічної реабілітації госпіталю ветеранів війни;

– «Anesthesia: history, modernity, future» студентка групи 305 м Onesmus Betty (наук. кер. к.ф-м.н. Шерман З.О.).

Під час практичної частини всі бажаючі мали змогу:

– Виміряти артеріальний тиск крові – для діагностики гіпертонічної хвороби та артеріальної гіпертензії;

– Зробити електрокардіографію – для профілактики захворювань серця;

– Пройти тестування на ВІЛ-інфекцію з використанням швидкого тесту;

– За допомогою комп’ютерних програм віртуальної лабораторії розрахувати ідеальну масу тіла.

 

Інформацію надано радою молодих вчених
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись