• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

"ПРУФИ, ШЕРЛОК!": як студентський суд потерпілих допитував

Вчора, 17 жовтня, відбулося друге судове засідання за участі студентів-правознавців, розгляд справи по суті. Нагадаємо, що студентський суд розглядає кримінальне провадження за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, вчиненого злочинною організацією. Допомагали юним фахівцям професійні адвокати та співробітники Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Цього разу допитували потерпілих та свідків. Процес допиту яскраво продемонстрував здібності студентів критично оцінювати показання потерпілих та реагувати на встановлені обставини. В ході з’ясування фактів справи, сторони захисту та обвинувачення чітко формулювали питання та змогли встановити взаємозв'язок між потерпілими та обвинуваченими. Активна співпраця з адвокатами під час засідання сприяє розвитку юридичного мислення молодого покоління та формуванню власної правової позиції.

Як і минулого разу, судовий процес викликав виключно позитивні емоції в учасників, а також надихнув на наступну зустріч. Продовження юридичного експерименту відбудеться вже за тиждень, тож слідкуйте за новинами!

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись