• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

«ВСТАТИ, СУД ІДЕ» або БІНАРНА ОСВІТА В ДІЇ

«ВСТАТИ, СУД ІДЕ» або БІНАРНА ОСВІТА В ДІЇ

Cтуденти випускного курсу спеціальності «Правознавство» разом з Центром надання безоплатної вторинної правової допомоги змоделювали справжнє судове засідання. Мета заходу полягає у формуванні уявлення студентів про реальний судовий процес, його стадії, а також ознайомленні з правами та обов’язками учасників. Нова форма навчання дає змогу майбутнім юристам застосовувати теоретичні знання з курсу кримінального права та процесу на практиці.

Предметом розгляду стала кримінальна справа за фактом шахрайства. Учасники процесу мали змогу проявити себе у ролі судді, прокурора, адвоката та навіть обвинувачених! Підготовче засідання розпочалося одразу ж з відводу судді та продовжилося активними дебатами сторін захисту і обвинувачення. Координували дії молодого покоління досвідчені фахівці Центру, а головуючим став справжній суддя у відставці Солопов Юрій Олексійович.

Тож, початок спільного проекту видався вдалим, інформаційно та емоційно насиченим. Вже на наступному засіданні відбудеться допит обвинувачених, потерпілих та свідків. Передача ключа юридичних знань відбулась, далі буде…

 

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись