• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Круглий стіл на тему: “Права людини: сучасний український вимір”

На факультеті історії та права відбувся круглий стіл на тему: “Права людини: сучасний український вимір”. У роботі круглого столу взяли участь викладачі кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права к.ю.н., доцент кафедри Супрун В.М., к.ю.н., доцент кафедри Мілова Т.М., к.і.н., доцент Поляруш С.І. та студенти І - VІ курсів факультету.

IMG 20171206 110121

Робота круглого столу розпочалася із привітального слова Супруна В.М. та Мілової Т.М., які визначили актуальність, мету та завдання проведення круглого столу. Проблематика прав людини в Україні посідає одне із чільних місць вітчизняної юридичної науки. Метою проведення круглого столу є:

- з’ясування основних закономірностей виникнення, розвитку прав людини у сучасних умовах та використання досвіду зарубіжних країн;
- характеристика найбільш актуальних проблем, які постають перед нашою державою та пошук шляхів вирішення таких питань.

IMG 20171206 111059

Для вирішення окремих аспектів зазначеної проблематики студентами було підготовлено наукові доповіді, які у подальшому викликали досить жваві дискусії, що в черговий раз підкреслило важливість обраної проблематики.

IMG 20171206 112203

Серед доповідей, підготовлених студентами ІІ курсу факультету історії та права, доцільно відзначити доповідь Шафута В. на тему: “Права і свободи людини і громадянина в умовах медичної реформи”, Корнійченко О. на тему: “Проблеми евтаназії: питання теорії та практики”, Нікітіна І. на тему: “Право на трансплантацію органів, як одне із прав 4 покоління прав людини”, Романескула С. на тему: “Право на смерть”, Юрченко О. на тему: “Адміністративні механізми захисту прав людини в Україні”, Міхневич А. на тему: “Право на інформацію та формування в Україні інформаційного суспільства” тощо.

unnamed

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись