• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми національного законодавства» на факультеті історії та права

6 грудня 2017 року на факультеті історії та права відбулася студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми національного законодавства».

З вітальним словом до учасників звернувся завідувач кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, доктор юридичних наук, професор Соболь Євген Юрійович. Він акцентував увагу учасників на важливості наукової роботи для студентів та її перспективах, наголосив на актуальності тем, які були запропоновані для обговорення. Виступила також доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидат історичних наук Чернік Світлана Дмитрівна.

Учасники конференції презентували доповіді з важливих питань конституційного, цивільного, сімейного, кримінального, екологічного, митного та інших галузей права. Найбільш цікавими для обговорення були теми: «Слідчі (розшукові) дії як основний засіб застосування криміналістичної тактики» (Владислав Сідоров, студент ІV курсу); «Оцінка суспільної небезпечності контрабанди» (Ольга Тимофієнко, студентка ІІІ курсу); «Перспективи запровадження інституту кримінального проступку в Україні» (Владислав Колісніченко, студент ІІ курсу); «Державна реєстрація шлюбу із особами, які перебувають в установах виконання покарань» (Поліна Пихтіна, студентка ІІІ курсу); «Становлення інституту шлюбного договору в Україні» (Діана Чубар, студентка ІІІ курсу), «Правові та соціальні ризики новел сімейного законодавства» (Марина Локотош, студентка ІІ курсу).

Студенти активно обговорювали запропоновані доповіді, висловлювали свої думки та дискутували щодо окремих пропозицій. За підсумками роботи конференції видано збірник матеріалів.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись