• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

До Дня захисника України

До Дня захисника України

Факультет історії та права долучився до привітань з нагоди Дня захисника України. 

Студенти започаткували акцію, яка пройшла під гаслом: "Мій внесок в перемогу". Данна акція складалася з трьох етапів. 
Перший етап - формування посилки для бійців Правого сектору. До посилки увійшли необхідні речі особистого користування, теплий одяг, а також лимони, імбир та медикаменти для підвищення імунітету.
Другий етап - збір художньої літератури для поповнення фондів бібліотеки Третього полку спецпризначення.

Третім та, безперечно, наймасштабнішим етапом акції став похід до Обласного госпіталю для ветеранів війни. Небайдужі студенти факультету, члени студентської ради та працівники Бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка зустрілися з військовослужбовцями, які проходять курс реабілітації. Спільними зусиллями відвідувачі провели майстер-клас 

з рукоділля, де навчали всіх охочих виготовляти ляльки-мотанки та браслети. Саме ці вироби невипадково були обрані для майстер-класу, адже вони показують тяжіння цих людей до української культури в усіх її проявах. 
Мотанки слугують оберегом від усіляких нещасть, а браслети національних кольрів та кольрів символіки Правого сектору - своєрідним засобом самоідентифікації. Пацієнти проявляли активність та з задоволенням займалися рукоділлям. Творча атмосфера дала поштовх до відвертих розмов про події на сході. Бійці відкрили секрет, що високо цінують такі оберіги. Також розповіли, що кольори браслетів (синій, жовтий, чорний та червоний)  наганяють жах на ворогів. 
Між іншим для військовослужбовців приготували музичне привітання, яке також сприйнялося позитивно. Студенство мало можливість особисто привітати пацієнтів та вручити солодощі.
 
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись