• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Науково-дослідна лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін працює

Визначено ще один напрямок діяльності Лабораторії – співпраця з Музейною кімнатою з історії освіти Кіровоградщини Комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського». Керівник Лабораторії д. пед. н. Л. Т. Рябовол та методист цього закладу Л. А. Гайда окреслили потенційні напрямки взаємодії, зокрема щодо впровадження музейної педагогіки у процес підготовки вчителя історії та правознавства на факультеті історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Чим така співпраця може бути корисною для факультету? Викладачі та студенти факультету у навчальному процесі можуть послуговуватися фондами музейної бібліотеки, проглядати віртуальні виставки. Відкритими для участі усіх бажаючих є музейні регіонально-культурологічні проекти. Окремим напрямком має стати проведення екскурсій до самої музейної кімнати. Висока ефективність навчально-виховного впливу таких заходів на студентів вже підтверджена. 4 квітня к. іст. н. І. А. Вівсяна разом із студентами ІV курсу факультету історії та права завітали до музейної кімнати, дізналися про педагогічні традиції Кіровоградщини та історію їх формування.  

Матеріал підготувала науковий керівник науково-дослідної лабораторії теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін – доктор педагогічних наук Л. Т. Рябовол.

Інформацію надано факультетом історії та права

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись