• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Майбутні вчителі історії та правознавства вивчили досвід національно-патріотичного виховання КЛА НАУ

10 травня студенти факультету історії та права відвідали Кіровоградську льотну академію Національного авіаційного університету та вивчили досвід національно-патріотичного виховання у цьому навчальному закладі.

Чому виникла ідея провести такий захід? На сучасному етапі розвитку нашої держави національно-патріотичне виховання є особливо актуальним. Важлива роль в його організації в загальноосвітній школі відводиться саме вчителям історії та правознавства. Отже, вивчення практики, накопиченої у цьому напрямку виховання є важливим аспектом професійної підготовки вчителя.

Наших студентів гостинно зустріла та провела цікаву й змістовну екскурсію І. І. Романько – кандидат історичних наук, доцент кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук КЛА НАУ.

Національно-патріотичне виховання в Кіровоградській льотній академії реалізується у різних напрямках. У кабінеті історичного краєзнавства курсанти та студенти мають змогу познайомитися як з традиціями українського народу загалом, так і з їх особливостями у нашому краї. Допомагають у цьому тематичні стенди: «Кіровоградщина: історії, традиції, сучасність», «Народ мій є і народ мій завжди буде», «Правічні символи України». Численні експонати світлиці (вироби з глини, обпечені за спеціальними технологіями, ляльки-мотанки, витинанки, рушники, вишиванки, писанки, ікони, картини тощо) вражають своєю яскравістю, якістю виготовлення. Вони пронизані любов’ю майстрів, які їх виробили.

У кабінеті історії української культури продовжується знайомство з історією України, пам’ятками вітчизняної матеріальної та духовної культури. Все це стимулює позитивні емоції, викликає гордість за історичні досягнення Батьківщини, виховує шанобливе ставлення до нашої історії та культури.

Окремий кабінет обладнаний як музей слави українського народу – козацької слави та слави сучасних захисників територіальної цілісності й незалежності України. Тематична експозиція «Герої не вмирають, поки їх пам’ятають» розповідає про кропивничан, які віддали своє життя, захищаючи нашу країну. Серед них – і випускник 2009 р. нашого вишу – Анатолій Віталійович Бузуляк. На стендах викладено опис життя, трудової діяльності героїв, їх участі в АТО. Представлено особисті речі, документи, які надали музею родичі загиблих.

Захід у межах діяльності лабораторії теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін організувала її науковий керівник доктор педагогічних наук Л. Т. Рябовол. Вивчення масової практики організації навчально-виховного процесу, у тому числі національно-патріотичного виховання, – важливий напрямок діяльності лабораторії. Студенти, які взяли участь в екскурсії зазначили, що такі заходи цікаві й корисні для них не лише як для майбутніх вчителів історії та правознавства, але і як для свідомих громадян України.  

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись