• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ПІДСУМКИ ЛІТНІХ ПРАКТИК НА ФАКУЛЬТЕТІ

1 грудня 2016 року на факультеті історії та права відбулася звітна конференція за результатами літніх практик – археологічної та краєзнавчої. У 2016 році студенти факультету історії та права проходили археологічну практику в складі двох експедицій – Торговицької археологічної середньовічної експедиції КДПУ імені В. Винниченка (керівник – доцент кафедри історії України КДПУ, кандидат історичних наук Ірина Козир) та Пізньоскіфської археологічної експедиції Інститут археології НАН України (керівник – провідний науковий співробітник Інституту археології, доктор історичних наук Олександр Симоненко).

Краєзнавчу практику студенти другого проходили в місті Кропивницький (керівник –  доцент кафедри історії України, кандидат історичних наук Світлана Проскурова). Цьогорічна краєзнавча експедиція була спрямована на вивчення проблемних питань з історії краю за допомогою методу усної історії. Основними напрямками роботи цієї експедиції  були – історія радянсько-німецької війни, голодомор 1932 – 1933 рр., політичні репресії в СРСР, соціально-економічні проблеми періоду повоєнної відбудови.

Під час заходу керівники практик підбили підсумки літніх польових сезонів. В свою чергу студенти поділилися враженнями, набутим науковим та життєвим досвідом. З результатами роботи у складі Торговицької археологічної середньовічної експедиції у 2016 році присутніх ознайомили студенти 2-го курсу – Марія Кудря, Катерина Хамаза та Тетяна Іваніченко. Про роботу у складі Пізньоскіфської археологічної експедиції доповіли – Анаїт Кислиця та Дмитро Кохан. Студенти 3-го курсу – Катерина Москальчук та Анна Блохіна розповіли про роботу краєзнавчої експедиції.

Ну що ж підсумки підведені, студенти складають перші заліки та готуються до екзаменів, ну а керівники експедицій вже почали підготовку до нового літнього сезону.  

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись