• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Розвиток конституціоналізму в Україні та конституційна реформа

24 травня 2016 року  в юридичній клініці Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка  відбулося засідання круглого столу на тему: «Розвиток конституціоналізму в Україні та конституційна реформа» за ініціативою керівника юридичної клініки  доцента кафедри правознавства Владимирової  Валентини Іванівни та заступника керівника доцента кафедри правознавства Зеленського Сергія Миколайовича. Традиційно брала участь в засіданні круглого столу провідний спеціаліст Головного управління юстиції в Кіровоградській області Піскун Віра Михайлівна.

1

На засідання круглого столу були висунуті питання на обговорення за трьома пріоритетними напрямками змін до Конституції:

  1. децентралізація влади в Україні;
  2. вдосконалення конституційних принципів правосуддя;
  3. вдосконалення конституційного регулювання прав, свобод і обов’язків людини і громадянина.

2

З доповідями виступили студенти  Бричка Андрій, Григор’єва Тетяна, Гудаліна Олена, Гноєва Анна,Чівільча Владислав, Кашуба Олег, Білоусова Оксана, Спориш Марія та Чистякова Ольга.

На завершення засідання круглого столу провідний спеціаліст Головного управління юстиції Піскун В.М. презентувала відеоматеріали про причини внесення змін до Конституції України, соціальне опитування про конституційну реформу та зміни до Конституції України і проведення конституційної реформи.

p>3

Захід пройшов в жвавому обговоренні окреслених питань.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись