• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Екскурсія до музею військових артефактів

EmfuOKSDOegТиждень факультету історії та права (18.04 – 22.04.2016) розпочався для студентів третього курсу з пізнавальної екскурсії до Музею АТО, який розташований на території військової частини кіровоградського третього окремого полку спеціального призначення.

Музей військових експонатів заснований у 2011 році. Раніше там зберігали експонати подій Афганської та Другої світової війни, а зараз він наповнюється новими експонатами: протитанковими гарматами, гвинтівками, захопленими у снайперів під Слов’янськом, осколками від «Градів», хвостовиком від мін 120 мм і 82 мм. У відділі є фальшивий гранатомет, який привезли з оборони Краматорського аеропорту.Основна частина експонатів має російське маркування.

jjJSFRs6wsk

У музей, до військових прагнуть потрапити учні, студенти, всі, кому небайдужа доля України. Для нас, як майбутніх істориків вкрай необхідно як писав О. Довженко «не стати сліпцями», бо народ який не бажає  знати правду минулого, є – таким.

f5N8ufoXp9M

Студенти факультету історії та права із захопленням сприйняли змістовну екскурсію, були вражені побаченими експонатами. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні, загиблих на Сході, усіх патріотів, які віддали своє життя за майбутнє України.

eo0CE3zbo20

Ми дякуємо військовим за наше мирне небо, спокійний сон, за те, що охороняють кордони нашої України на землі і в небі. Перемога буде за Україною, у неї сильні, вірні та професійні сини! Слава Україні! Героям слава!

Юлія Дворецька, 
студентка III курсу факультету історії та права

Інформацію надано факультетом історії та права

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись