• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Масляна – смачне та веселе свято!

На факультеті історії та права не лише найкраще знають українські звичаї, а й щиро рік у рік відзначають одне із найдавніших свят – Масляну. Цієї весни cценарій дійства підготували студенти 11-ї групи під натхненним керівництвом Проскурової Світлани Володимирівни, а до організації активно долучилися і студенти, і викладачі. Завітали також гості з інших факультетів та ректор університету – залишись осторонь ніхто не міг.

Масляна видалася на славу: символічне прощання із зимою та прихід весни, спалення опудала Марени, народні пісні, домашні млинці, згущене молоко, варення – смаколики припали до душі (і не тільки до душі!) кожному, адже відчувалася підготовка з душею, щирість і радість участі у святкових забавах.

Маша Спориш, студентка 31-ї групи, поділилася враженнями: «Мені надзвичайно сподобалося! Була поставлена цікава сценка, сподобалися пісні і, звичайно, млинці – просто неперевершені». Під час частування студенти 32-ї групи, теж не втрималися від коментарів: «Все дуже, дуже-дуже смачно! Істфак – thebest!», – не можна не погодитися зі справедливою оцінкою, адже створити такий народний, колоритний захід – це не лише справа високого професіоналізму, а й любові до своєї справи, відданості та вірності українським традиціям, які знаходять своє місце у сучасному житті.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись