• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Небесна сотня на сторожі гідності

Наприкінці  лютого 2016 на факультеті історії та права за участі професора кафедри правознавства, доктора юридичних наук Володимира Григоровича Гриценка, доцента кафедри правознавства Валентини Іванівни Владимирової та студентів Ольги Мялової, Олександра Хлопенка та Василя Шафута відбувся  круглий стіл «Небесна сотня на сторожі гідності». Захід присвячений Пам'яті Героїв Небесної Сотні — загиблих під час Революції Гідності, які захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Зі вступним словом перед студентами та викладачами виступив професор кафедри правознавства Володимир Григорович Гриценко, який зауваживпро обов'язок кожного українця – пам'ятати подвиг Героїв Небесної Сотні. Серед тих, хто віддав своє життя за Свободу і Гідність був наш земляк — Віктор Чміленко, який був активним борцем за ідеали Людськості. з перших днів. Участь Віктора Івановича у подіях Майдану була детально висвітлена у фільмі «Чміль».

Студентка першого курсу факультету історії та права Ольга Мялова виступила з аналізом передумов Революції Гідності. Олександр Хлопенко – студент четвертого курсу, зупинився на спогадах перших учасників Революції Гідності — студентів та активістів, про те як вони боролися  за свої ідеали, як   і де ділилися враженнями, страхами та переживаннями тієї зими. Насамкінець всі учасники переглянули фільм « Зима, що нас змінила».

Інформацію надано історичним факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись