• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Обговорення актуальних політичних проблем України

25 листопада у гуртожитку № 4 КДПУ імені В. Винниченка відбувся круглий стіл за участю викладачів кафедри всесвітньої історії (проф. О. І. Кіяна, доцентів Є. В. Дементова, О. М. Марченка та О. Л. Ковалькова) та студентів 1–4 курсів факультету історії та права на тему: «Сучасна політична ситуація України: результати місцевих виборів».

img 01

Дискусія на актуальні політичні питання сьогодення була досить бурхливою, дещо емоційною, а відтак гострою та пізнавальною. Неоднозначними серед учасників дискурсу були оцінки результатів виборчої кампанії в Україні та на Кіровоградщині. Так, студентка Ірина Залюбовська висловила цікаві думки про причини абсентеїзму та низької політичної культури як виборців, так і депутатів місцевих рад і в цілому політиків України. Пошуки проблем демократичного розвитку української держави викладачі пропонували віднайти у складному історичному минулому нашої країни, робили оригінальні екскурси та порівняння політичних систем України, Московії, Російської імперії, СРСР, Російської Федерації, країн Євросоюзу, США, Китаю.

img 02

Учасники свої висловлювання підтверджувати цитатами мислителів минулого, етнографічними джерелами (фольклор, стереотипи поведінки народів, культурні надбання та інше), особистими спостереженнями, емпіричним досвідом, історичними порівняннями та паралелями.

Пошуки розв’язання складаних політичних, економічних, соціальних, ментальних, культурологічних проблем України потребують не тільки фахового обговорення під час аудиторного навчання студентів, а у процесі «живого», неакадемічного спілкування викладачів і майбутніх істориків, правовиків та політологів. Такий дискусійний майданчик дає можливість обмінюватися думками, розставляти акценти, сподіватися на нові пошуки та історичні розвідки, формувати свідомих, патріотичних, небайдужих особистостей.

Інформація надана факультетом історії та права

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись