• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

День самоврядування на факультеті історії та права

Студенти – незвичайні люди! Вступивши до вищого навчального закладу, молодь занурюється не тільки в навчання, а пізнає радості й розчарування студентського кохання, проходить випробування дружби. Романтичне життя, подорожі, поїздки додому, кумедні історії, веселі посиденьки й цікаві розмови у студентському братстві  переплітаються із зростанням, переходом до дорослого життя.  Особливим, веселим і відчайдушним стало для молоді свято студентських традицій і фантазії.

День студента – свято, яке надихає на сміливі експерименти у навчанні, зовнішності, поведінці. На факультеті історії та права 17 листопада   святкували всі, хто був і є студентом, незважаючи на жодні вікові бар’єри. Студенти IV курсу проявили ініціативу провести День студентського самоврядування, виконуючи безпосередні функції викладачів. Ірина Залюбовська відновлювала в пам’яті ключові теми курсу «Допоміжні історичні дисципліни та історичне джерелознавство», Яна Бевз знайомила другокурсників із досягненнями епохи Середньовіччя, Сергій Шавінін та Марина Павлюк розглянули зі студентами третього курсу теми з «Історії слов’янських народів».

img 01

Молоді викладачі сумлінно, з повною серйозністю поставилися до своєї ініціативи. Своїми враженнями, очікуваннями ділиться староста групи, член студентської ради факультету Ірина Залюбовська: «Студентські роки – найяскравіший період  життя кожної людини. Мій вступ до педагогічного університету не був випадковим вибором. З п’ятого  класу я мріяла про професію вчителя. На День студента мені випала можливість випробувати свої знання, отримати педагогічний досвід. Із величезним ентузіазмом готувалася до свого першого в житті семінару. Підготовка тривала довго, була дуже насиченою, емоції переповнювали, хвилювалася, тремтів голос. Семінар пройшов у дискусіях, обговореннях, аргументуванні точок зору, формуванні логічних висновків. Усвідомлення, що ти комусь відкриваєш нові горизонти, допомагаєш порадою, запалюєш іскру пошуку та інтерес до дослідження окрилює на ретельну й щоденну роботу над собою, підготовку до наступного кроку. Цей невеликий досвід переконав мене, що професія вчителя –  моє покликання. Бажаю вам знайти свою справу, яка буде  приносити задоволення».

Сергій Шавінін, відомий як член команди КВК «Скіф», згадує про свій досвід у 31-й групі на семінарі з історії слов’янських народів: «Мені поталанило бути серед тих студентів, котрим довірили проводити заняття. Хвилювався, проте, потім невпевненість зникла і з’явися азарт. Бажаю вам займатися тим, що любите і любити те, чим займаєтесь!» 

Поділилася з нами своїми думками учасниця Всеукраїнського турніру істориків Марина Павлюк: «Зі студентами 32-ї групи ми розглядали одну з найскладніших тем з історії Російської імперії ХІХ ст. Для мене цей перший досвід у ролі викладача має величезне значення, особливо напередодні педагогічної практики. Це хороше випробування не лише для інтелектуальних можливостей студентів IV курсу, а й перш за все – перевірка на професійну придатність.

Я дуже вдячна Інні Сергіївні Поздняковій, кандидату історичних наук, доценту кафедри всесвітньої історії, за консультації та поради, довіру, надану можливість спробувати себе як викладача. Дякуємо студентській раді факультету історії та права за ініціативу, маємо надію спробувати свої сили наступного року!».

Наші  студенти мають безліч  ідей,  яких вистачає не лише на День студента. Світ студентської фантазії – неосяжний!

Інформація надана факультетом історії та права

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись