• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Пам'яті Сергія Івановича Шевченка присвячується...

5 листопада в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відбулася науково-звітна конференція студентів ІІ курсу факультету історії та права КДПУ ім. В. Винниченка про проходження архівно-музейної практики. Конференція була присвячена пам’яті історика-краєзнавця, багаторічного керівника музейної практики Сергія Івановича Шевченка, життя якого обірвалося 29 вересня.

Конференцію відкрила заступник директора з наукової роботи художнього музею Осіпова Г.В. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять викладача. Спогадами про свого колегу поділилися  декан історичного факультету Філоретова Л.М., доцент кафедри всесвітньої історії Бабак О.І.  та старшого викладач кафедри всесвітньої історії Босенко Н. П. З палкою промовою про наукову та громадську діяльність Сергія Івановича виступила його товариш - журналістка Орел С. Також присутні переглянули фільм-спогад про улюбленого викладача, який підготували студенти факультету Блохіна А. та Ткаченко Є.

Після виступу керівника музейної практики, старшого викладача кафедри всесвітньої історії Босенко Н.П, своїми враженнями від роботи в архіві та музеях поділилися студенти. Першою звітувала студентка ІІ курсу Москальчук К., яка розповіла про роботу студентів-істориків в Державному архіві Кіровоградської області. Босько А. представила основні результати своєї роботи в Музеї історії Маловисківського району, а також розповіла про сучасний стан розвитку музейної справи на Маловисківщині. Звіт про музейну практику  у стінах Обласного краєзнавчого музею презентували студенти ІІ курсу – Стьожка А. та Симончук О.  Свою доповідь студенти підкріпили яскравим ілюстративним матеріалом.  Про пригоди студентів в Обласному художньому музеї та про свої особисті враження від роботи детально розповів студент ІІ курсу Болдирєв А. Один з кращих музеїв Кіровоградщини - Добровеличківський районний музей  -  презентували студентки Христич О. та Високіх Т.

Доповіді студентів мали ґрунтовний, науковий характер та викликали інтенсивне обговорення серед присутніх викладачів та гостей заходу. Підвела підсумки роботи науково-звітної конференції Босенко Н.П. Вона подякувала всім учасникам за активну участь у обговоренні виступів і за допомогу в організації заходу. Після конференції всі бажаючі мали змогу ознайомитися з виставкою наукових праць історика-краєзнавця С.І. Шевченка та експозицією  Кіровоградського обласного художнього музею.

Інформація надана факультетом історії та права

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись