• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Науково-практична конференція з нагоди Дня юриста

День юриста в Україні відзначається щорічно 8 жовтня. Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України, Спілки адвокатів України…» згідно з Указом Президента України «Про День юриста» від 16 вересня 1997 року. Забезпечення порядку у державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням прав і свобод людини. Це складне завдання для молодої держави, але від його вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованого суспільства.

img 01

Традиційно, щороку на факультеті історії та права до Дня юриста проводяться заходи, що сприяють підвищенню професійної кваліфікації юристів, правової культури українських громадян. 8 жовтня 2015 року на факультеті історії та права відбулася науково-практична конференція «Актуальні проблеми національного законодавства».

З вітальним словом до студентів та викладачів виступили професор кафедри правознавства, доктор юридичних наук Володимир Григорович Гриценко та старший викладач кафедри правознавства, кандидат історичних наук Світлана Дмитрівна Чернік.

У науковій конференції взяли участь студенти всіх курсів факультету історії та права. Найбільш цікавими для обговорення були теми – «Порядок проведення негласних слідчих дій та гарантії забезпечення прав людини і громадянина під час проведення таких дій» (Кашуба Олег); «Феномен латентної злочинності: причини існування та необхідність подолання у правовій державі» (Силкіна Ольга); «Значення судової фотографії як галузі криміналістичної техніки» (Шашкова Анастасія); «Законодавче регулювання угод щодо реорганізації суб’єктів господарювання» (Хлопенко Олександр); «Право на недоторканість приватного життя»( Корнійченко Олексій).

img 02

Завдяки науково-практичному заходу молоді правовики можуть зробити свої перші кроки у науковій діяльності та долучитись до правової спільноти України, обрати для себе цікаві та перспективні теми для наукових досліджень.

Бабак О. І
заступник декана з навчально-виховної роботи факультету історії та права

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись