• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми національного законодавства

Традиційно в рамках тижня права на факультеті історії та права було проведено науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми національного законодавства».

Зі вступним словом до учасників звернувся завідувач кафедри правознавства, кандидат юридичних наук Юрах Віталій Михайлович. Він привітав учасників та слухачів з тижнем права і з днем юриста, який в Україні святкується 8 жовтня, наголосив на актуальності тем, які запропоновані до обговорення та на перспективах студентської науки.

На конференції з тезами виступили: студентка Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П.Сая Михайлик Руслана, студента нашого факультету Кашуба Олег, Ковбасюк Оксана (студенти ІІІ курсу) Гук Віталій, Логінова Аліна(студенти ІV курсу), Іванкова Олена (студентка VІ курсу).

Спочатку свої тези презентували студенти, які обрали для дослідження актуальні проблеми конституційного права та проблеми реформування системи влади і місцевого самоврядування в Україні. Студенти старших курсів окреслили проблеми кримінального процесу, криміналістики та кримінології. Розглядалися питання визначення державного та народного суверенітету, обґрунтовувалася необхідність реформування системи місцевого самоврядування, окреслювалися фінансові питання в контексті реформування системи органів влади в даний період, визначалася роль правозахисних організацій в становленні демократичного суспільства, обґрунтовувалася актуальність дослідження особи злочинця, характерні особливості криміналістичного дослідження письма та проблемні питання при проведенні окремих слідчих(розшукових) дій, зокрема слідчого експерименту.

На заході були присутні студенти Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П.Сая. Висловлюємо подяку викладачеві коледжу Михайловській Наталії Олександрівні за постійну участь у конференціях та підготовку студентів.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись