• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Історичний турнір на факультеті

Наш факультет – це кузня високоосвічених кадрів з багаторічними традиціями якості освіти. І наші студенти ніколи не оминали можливості це продемонструвати. Ось так сталося й цього разу.

В рамках святкування 35-річчя факультету історії та права студентами-магістрами спільно з викладачами кафедр Всесвітньої історії та історії України було проведено турнір істориків. Специфікою цього заходу був той факт, що студенти мали змогу позмагатися із викладачами, адже вони входили до складу протилежних команд. З боку викладачів участь брали: Чорний Олександр Васильович,  Ковальков Олександр Леонідович, Панченко Кирило Ігоревич, Скороход Ольга Володимирівна.  Команда студентів складалася з: Писаревої Аліни Миколаївни, Колісниченко Ірини Валеріївни, Ігнатьєва Ігоря Олександровича та Яременка Максима Юрійовича. Присутніми в якості глядачів на турнірі були  історики-магістри.  Результати  заходу оцінювало компетентне журі із числа викладачів. Турнір проходив за схемою: виступ – запитання – опонування – рецензування. Питання, винесені на розгляд, знаменувалися неоднозначністю поглядів на них всередині спільноти істориків, гостротою постановки та виключною актуальністю піднятих проблем. Це, в свою чергу, провокувало учасників на гостру дискусію,  що зробило турнір жвавим та захоплюючим. Обидві команди показали високий рівень володіння матеріалом, вміння грамотно та коректно полемізувати один з одним.  Що ж до того хто переміг, скажемо так, - перевагу здобув багаторічний досвід викладачів. Однак розрив в очках не був надто значним, що говорить про якісну підготовку студентів. Цікаві питання, напружена інтрига, здоровий дух суперництва, глибока демонстрація знань з обох боків зробили цей турнір незабутнім. Як викладачі, так і студенти залишились глибоко задоволені результатами проведеного заходу. В кінці турніру учасники обох команд були нагороджені пам’ятними грамотами та блокнотами.

На думку студентів, подібні заходи на факультеті необхідно проводити частіше, адже вони, як ніщо інше сприяють підвищенню умінь молодих людей відстоювати власну думку, дискутувати, грамотно ставити питання тощо. Східна мудрість проголошує: «Щоб стати сильнішим, треба змагатися з суперником сильнішим від тебе». Це вірно і у відношенні істориків. Змагаючись з кваліфікованими професіоналами своєї справи в особі викладачів факультету історії та права, студенти, мали змогу удосконалити свої навички і уміння вести диспут.  З іншого боку, викладачі були раді перевірити студентів що називається «на міцність», побачити результати їхньої багаторічної праці, відбиті в уміннях вихованців. І як зазначили самі педагоги після завершення турніру, вони дійсно залишилися задоволеними рівнем підготовки своїх студентів, а це, повірте, щось таки значить для молодого покоління істориків, адже їхні викладачі то є беззаперечні авторитети для молодих людей і отримати похвалу від них – велика честь.

Отож, факультет історії та права підтримує власну марку, та не збирається її втрачати. На нашому факультеті працюють найкращі, найдосвідченіші викладачі, а також вчаться талановиті творчі студенти. І ми віримо, що так буде завжди. Ще раз вітаємо рідний факультет із ювілеєм!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись