• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Тиждень права 2013 на факультеті історії та права

В рамках тижня права на факультеті історії та права кафедрою правознавства було проведено ряд заходів. Студенти-правознавці активно долучилися до участі в заходах, привітали професіоналів зі святом за допомогою стіннівок, та підтримали викладачів у проведенні наступних заходів.

8 жовтня 2013 року в стінах Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка на факультеті істроії та права була проведена чергова науково-практична конференція студентів з актуальних проблем національного законодавства, яка вийшла надзвичайно цікавою та пізнавальною.

Серед напрямків конференції зазначені такі:

- Теорія держави та права
- Конституційне право
- Адміністративне право
- Кримінальне право та процес
- Цивільне право та процес
- Господарське право та процес
- Державне будівництво
- Криміналістика та кримінологія
- Аграрне та земельне право
- Трудове право
- Екологічне право
- Філософія права та соціологія
- Історія держави та права
- Міжнародне приватне та публічне право
- Організація судових та правоохоронніх органів

У заході взяли участь викладачі кафедри Правознавствафакультету історії та права - Владимирова Валентина Іванівна, Гриценко Володимир Григорович, Зеленський Сергій Миколайович, Ігнатенко Володимир Васильович та завідуючий кафедрою Юрах Віталій Михайлович.

Слід зазначити,що активність студентів у проведенні цього заходу була величезною. Хочеться відмітити виступи студентів-магістрантів Улюшева Богдана та Нікітчука  Євгена, які вміло висвітлили проблеми сучасного законодавства у своїх роботах. Не менш цікавою для розгляду стала стаття студентки 2-го курсу Беспалої Катерини. Активну дискусію викликав змістовний виступ студентки 4-го курсу Сивоконь Поліни, яка зацікавила проблематикою своєї роботи як викладачів так і студентів. Але найбільшого визнання аудиторії отримав студент 4-го курсу Яковлєв Роман, який створив неперевершену презентацію на основі своєї роботи.

Хочеться подякувати учасникам конференції, слухачам та викладачам за чудово проведену роботу. Запевняємо, враженнями після такого пізнавального заходу студенти факультету діляться й досі.

Також серед проведених заходів до тижня права було організовано зустрічі з провідними спеціалістами у галуззі права. А саме, 11 жовтня 2013 року відбулась зустріч студентів ІІ курсу (24-25 група) факультету історії та права з Заступником Начальника управління по роботі з персоналом УМВС України в Кіровоградській області полковником міліції Колтко Олександром Володимировичем, який познайомив студентами з особливостями своєї роботи.

16 жовтня 2013 року відбулась зустріч студентів-правників ІV курсу з Начальником Кіровоградського обласного бюро судово-медичної експертизи Шиланом Володимиром Івановичем. Дана зустріч булла організована доцентом кафедри правознавства Гриценко В.Г. в рамках вивчення дисципліни «Криміналістика».

Шилан Володимир Іванович познайомив студентів з таким поняттям як «судово-медична екпертиза» та «судово-психіатрична експертиза» та розкрив особливості призначення обох видів експертиз. Дав перелік осіб, які мають право призначити судову експертизу. Окрім цього розкрив які види судової експертизи здійснює Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи Експерт з даних питань наголосив, що до компетенції судово-медичної експертизи належать не лише експертиза трупів у випадках насильницької смерті, експертиза трупів при підозрі застосування насилля або з інших обставин, але і експертиза потерпілих, обвинувачених та інших осіб (експертиза живих осіб та експертиза речових доказів), проводять дослідження і оцінку речей зі слідами та медичної документації.

«Вона (судово-медична експертиза) є одним з унікальних способів отримання цінної доказової інформації, яка сприяє встановленню істини у справі» – цю тезу Володимир Іванович підтвердив прикладами з практичної діяльності, завдяки якій було розкрито значну кількість злочинів за останні роки.

Студенти-правники IV курсу, які були присутні на зустрічі, активно вели бесіду із гостем, ставили запитання, які їх цікавлять. Впродовж деякого часу після зустрічі вони обговорювали дискусійні питання, які виникли у процесі бесіди з Шиланом В.І. в ході лекції Гриценко В.Г.

17 жовтня до стін рідного університету завітав випускник факультету історії та права Коротченко Олександр з метою зустрічі зі студентами ІVкурсу, який розкрив моменти свого професійного зростання. Наразі, Олександр є головним спеціалістом управління власності та приватизації комунального майна в місті Кіровограді. Студенти з великим зацікавленням слухали виступ свого колеги.

Тиждень права 2013 на факультеті історії та права мав пізнавальний характер. Не залишилося жодного байдужого до участі в різнопланових заходах.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись