• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Тиждень факультету. Спортивні змагання

Тиждень факультету історії та права розпочався цікавими спортивними заходами: змаганнями з футболу, настільного тенісу (16 квітня), шашок та шахів (17 квітня) між студентами та викладачами. На перший погляд, таке суперництво не можна назвати рівним, адже як студенти можуть змагатися з викладачами напередодні сесії, перед виставленням ними таких важливих балів? Та все ж, на цю годину всі забули про турботи, які чекають у навчальних аудиторіях, і віддалися запальному азарту гри.

Футбольне змагання викликало величезне зацікавлення як серед студентів, так і серед викладачів. В результаті було сформовано три команди, які мали зійтися на полі. До складу викладацької команди увійшли Юрах В. М., Супрун В. М., Культенко О. В., Мельничук К. С. та Ломака О. А. Студенти сформували дві команди: команду молодших курсів, гравцями якої стали Волков Ю., Левченко Д., Недоренко І., Москаленко М., Корчемаха Д. і Сердюк Д., та команду старших курсів, яку представили Пойда Д., Блажко Я., Будько В., Слюсаренко О. і Настін П. Гра була запеклою та видовищною, всі гравці віддавали усі свої сили для досягнення переможного результату. Вболівальники, які підтримували команди, сприяли становленню атмосфери справжнього та серйозного спортивного дійства.

Як і кожне змагання, наш футбольний захід мав свої результати. Як зазначила декан факультету Філоретова Л. М., підсумки стали дещо прогнозованими. Перший матч між викладачами і студентами молодших курсів, завершився перемогою викладачів з рахунком 3-0, мабуть, студенти таки трохи злякалися викладачів. Гра між студентами старших і молодших курсів закінчилася з рахунком 7-2, на користь старших, досвідченіших студентів. У вирішальному поєдинку зійшлися два переможці, щоб визначити, хто ж з них кращий. Цей матч став найбільш цікавим і завершився перемогою студентів старших курсів: 7-5.

Наступним було змагання з настільного тенісу між викладачами і студентами, яке викликало не меший ажіотаж. Ця перевірка на спритність показала, що наші студенти є більш прудкими, за викдачів. Це можна, мабуть, пояснити тим, що студенти мають постійне тренування в цьому, адже кожного разу треба сумістити своє навчання і відпочинок, скрізь встигнути і нічого не прогавити. Виявили бажання взяти участь у цьому турнірі викладачі Русул О. В., Марченко О. М., Стадніченко Р. В., Юрах В.М., Супрун В. М., а також лаборант кафедри правознавства Рева К. Є. Їхніми опонентами стали студенти: Баранчук С., Осетров С., Ювженко О., Сєлін А., Качалін Д., Недоренко І., Левченко Д., Москаленко М., Настін П.

Гра була цікавою та енергійною і проходила у невимушеній дружній атмосфері.  У підсумку викладачі здобули три перемоги, а студенти – тринадцять. Але головними були не результати, а те, що всі учасники отримали величезне задоволення від змагань.

Останніми серед спортивних заходів на факультеті стали змагання з шахів і шашок між викладачами та студентами. Учасниками від викладцького складу стали Марченко О. М. та Мілова Т. М у турнірі з шашок, Стежко Г. П., Савенко С. Б., Філоретова Л. М. та Юрах В. М у турнірі з шахів. Від студентів взяли участь Настін П., Хоменко Б., Шавілін С., Ювженко О., Діденко О., Саченко Є., Федотов В., Тимко С., Бутрон А., Шостак Ю., Осетров С. та Уретій П. І викладачі, і студенти були гідними суперниками один одному, всі показали гарні навички у грі. Результати обох турнірів не стали несподіванкою: у турнірі з шашок викладачі здобули десять перемог, одну нічию та дві поразки, так само, як і у турнірі з шахів.

Проте у всіх цих святкових змаганнях перемогла дружба, з чим погодилися усі присутні. Оскільки їхньою метою було запровадження таких ігор як традиційних, щоб всі бажаючі могли без жодного приводу зібратися для відпочинку від роботи і занять та з користю для здоров’я і для покращення настрою провести час.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись