• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Зустріч здобувачів факультету історії, бізнес-освіти та права з представниками кіберполіції

Зустріч здобувачів факультету історії, бізнес-освіти та права з представниками кіберполіції

10 листопада 2023 року відбулась зустріч майбутніх правознавців, правоохоронців та істориків з представниками відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України. У зв’язку з довготривалою повітряною тривогою захід було перенесено в укриття, що дало змогу долучитися до розмови й іншим здобувачам.

В ході зустрічі представники відділу кіберполіції ознайомили здобувачів вищої освіти з проєктом «МРІЯ» StopRussiaChannel MRIYA, який обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, російській пропаганді та фейковим ресурсам в мережі Інтернет.

Окремою темою заходу стала проблема захисту прав і свобод громадян від шахрайства. Співробітники кіберполіції наголосили на зростанні кількості шахрайств під час воєнного стану, пов’язаних з фінансовими операціями через Інтернет, фішинговими повідомленнями та іншими шахрайськими діями. Учасники зустрічі також були ознайомлені з різними кейсами шахрайства, у тому числі й у частині волонтерської діяльності.

Кіберполіцейські також наголосили на можливості залучення здобувачів до практичної підготовки у підрозділи кіберполіції в контексті підписаного у 2021 році меморандуму про співпрацю з нашим Університетом.

Студенти мали змогу поставити різні запитання кіберполіцейським стосовно їх професійної діяльності та поділитися власним досвідом з виявлення шахрайських дій. Захід був інформативним та корисним для всіх учасників.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись